Posljednji će dan veljače biti sunčan, čak i vedar. Bit će toplo – najviša dnevna temperatura bit će između 18 i 21 °C. Jutarnja pak uglavnom između -1 i 3 °C. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i zapadni, potkraj dana sjeverozapadni vjetar.

U središnjoj Hrvatskoj također treba računati na jugozapadnjak i zapadnjak, a prema kraju dana ponegdje i na sjeverozapadnjak. Prevladavat će sunčano, uz temperaturu zraka ujutro od -1 do 3 °C, a danju će porasti mjestimice i do 22, 23 °C.

Najviša dnevna temperatura u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu od 16 do 20 °C. Jutarnja pak u gorju može biti “negativna”. Pritom će biti uglavnom sunčano, na moru uz većinom slab vjetar, a u gorju uz umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak.

I na srednjem Jadranu vjetar većinom slab, ponegdje umjeren jugozapadni i južni, a u noći i ujutro na otvorenome moru sjeverozapadni. Najviša temperatura uz obilje sunca od 16 do 20 °C. A tijekom jutra mjestimice u unutrašnjosti moguće su vrijednosti oko 0 °C, pa čak i niže.

I ponegdje u dolini Neretve, pa i u Konavlima pri tlu je moguć slab mraz. Danju na jugu Hrvatske iznadprosječno toplo, uz temperaturu od 17 do 20 °C. Bit će pretežno vedro, gotovo bez oblaka, uz slabu do umjerenu buru u noći i ujutro te ponovno navečer, te zapadni i sjeverozapadni vjetar prema otvorenome moru tijekom dana. More pritom mirno i malo valovito.”

Od petka promjenljivije, ponegdje uz oborine, te manje toplo…

“Kraj tjedna bit će promjenljivo oblačan uz malo kiše u nekim krajevima u petak i u subotu. Temperatura zraka malo niža nego u četvrtak, osobito u subotu. U nedjelju će ponovno zapuhati jugozapadni i južni vjetar, kojega će biti i početkom novoga tjedna, pri čemu je u utorak povećana vjerojatnost za kišu i malo nižu temperaturu.

Na moru će početkom novog tjedna biti juga, umjerenog i jakog te će i ondje u utorak vjerojatno biti kiše. A kraj ovog tjedna bit će još većinom sunčan, uz više oblaka u petak, kada će na sjevernom dijelu biti i mjestimične kiše. Puhat će pritom slabo i umjereno jugo, u subotu bura i sjeverozapadnjak, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.”, prognozirala je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing.

L.O./DHMZ