Suradnici za obrazovanje u obrtništvu posjetili Bavarsku

GOSPIĆ – Stručni suradnici za obrazovanje u obrtničkom komorskom sustavu proveli su tjedan dana u stručnoj posjeti partnerskoj Obrtničkoj komori za München i Gornju Bavarsku. Tijekom stručne posjete stručni suradnici među kojima i predstavnik Obrtničke komore ličko senjske županije za obrazovanje, Josip Serdar, su imali priliku upoznati se s obrazovnim sustavom za područje obrtništva u Saveznoj Republici Njemačkoj te načinom rada i zadaćama Obrtničke komore za München i Gornju Bavarsku, Obrazovnog centra München, Majstorske škole München, Ceha frizera i kozmetičara, Ceha mehaničara te obrtnika u području obrazovanja.

           Prije same mobilnosti u okviru projekta održane su i pripreme u organizaciji Obrtničkog učilišta koje su uključile opće podatke o Njemačkoj, njezinoj povijesti, kulturi i gospodarstvu, s naglaskom na Saveznu državu Bavarsku i sam grad München, dok su jezične pripreme uključivale osnovne fraze njemačkog jezika.

Nastavak ispod oglasa

             Prema riječima stručnog suradnika u Obrtničkoj komori Ličko senjske županije, Josipa Serdara, brojne informacije i iskustva bit će vrijedan poticaj za unaprjeđivanje kvalitete kako sustava za obrazovanje za vezane obrte u RH tako i svakodnevnog rada sudionika mobilnosti.

         Ovu posjetu je organizirala Hrvatska obrtnička komora u okviru VETPRO projekta mobilnosti Odjela za obrazovanje Hrvatske obrtničke komore financiranog od strane Programa za cijelo životno učenje EU, potprograma Leonardo da Vinci.

ŽM