U dva navrata su u kratkom vremenu održani sastanci Koordinacije načelnika Općine Plitvička jezera Borisa Luketića i Općinskih službi, s braniteljskim udrugama s područja Općine Plitvička Jezera.
Usuglašen je protokol obilježavanja 25. obljetnice stradanja civila hrvatske nacionalnosti u zaseoku Vukovići i u Čanku.
Između udruga i načelnika dogovoreno je da će nositelj aktivnosti biti UBDR Općine Plitvička jezera, a podrška su im ostale braniteljske udruge UBDR JUNP Plitvička jezera i HVIDR-a Plitvička jezera. Načelnik Luketić ističe visoki stupanj suradnje i koordinacije sa svim sudionicima ovih aktivnosti.

Načelnik Boris Luketić
Načelnik Boris Luketić

– Općina Plitvička jezera uvelike podržava rad udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatim skrbimo o braniteljima, zajedno s njima obilježavamo sve spomendane i obljetnice stradanja. To pokazujemo i u financijskom smislu pa ćemo do konca ove godine za te namjene utrošiti više od 100 tisuća kuna. Vjerujem da će se ovako kvalitetna suradnja nastaviti i da ćemo u proračun za narednu godinu za ove stavke osigurati dostatna sredstva, ističe načelnik Boris Luketić.

L. O.