Suspendiran Miro Matijević (HSP AS)

matijevic5  Na telefonskoj 9. sjednici Predsjedništva HSP AS donesene su neke važne odluke, od koji izdavajamo onu po kojoj je suspendiran sa mjesta predsjednika Županijskog vijeća HSP AS za Ličko-senjsku županiju Miro Matijević. Priopćenje donosimo u cjelosti:

– „ između ostalog raspravljena je situacija na razini svih Županijskih vijeća i tijek pregovora o načinu i modelu izlaska na predstojeće lokalne izbore u svibnju ove godine. Donesena je jednoglasna odluka da se Miro Matijević suspendira sa mjesta predsjednika Županijskog vijeća HSP AS za Ličko-senjsku županiju, a da se sukladno Statutu u za to propisanom roku izaberu tijela i osobe koje će nastaviti stranačke aktivnosti na području Ličko-senjske županije. Razlog ove suspenzije je taj da Miro Matijević nije uspio organizacijski i kadrovski pratiti stranačko jačanje na svim razinama. Predsjedništvo je procijenilo da treba izabrati novo vodstvo stranke za Ličko-senjsku županiju koje će se znati nositi sa izazovima koji su pred njima. Oni su zahtjevni i obimni iz razloga jer je HSP AS postao parlamentarna i stožerna pravaška i starčevićanska stranka“ – stoji u priopćenju koje je potpisao glavni tajnik HSP AS Pero Čorić.

Za Liku online Pero Čorić kazao je da Matijević postao kočnica ulasku mnogih mladih snaga u stranku te dodao:

– ” stranka ide svojim tempom, širimo se s mladim i obrazovanim ljudima i kadrovima, nastojimo stranku ojačati kadrovski i organizacijski. U Lici nam tako reći svakodnevno kucaju na vrata, no Matijević je na neki način postao kočnica. Mi smo to morali presjeći i suspendirati Miru Matijevića. Točno je da vodimo razgovore sa HDZ-om i HSS-om ali i drugim strankama i dogovore možemo uskoro očekivati. Idući tjedan sa predsjednicom stranke samo u Lici, pa se vidimo“ – kazao je glavni tajnik HSP AS Pero Čorić.

HSP AS/Dražen Prša