matijevic5  Na telefonskoj 9. sjednici Predsjedništva HSP AS donesene su neke važne odluke, od koji izdavajamo onu po kojoj je suspendiran sa mjesta predsjednika Županijskog vijeća HSP AS za Ličko-senjsku županiju Miro Matijević. Priopćenje donosimo u cjelosti:

– „ između ostalog raspravljena je situacija na razini svih Županijskih vijeća i tijek pregovora o načinu i modelu izlaska na predstojeće lokalne izbore u svibnju ove godine. Donesena je jednoglasna odluka da se Miro Matijević suspendira sa mjesta predsjednika Županijskog vijeća HSP AS za Ličko-senjsku županiju, a da se sukladno Statutu u za to propisanom roku izaberu tijela i osobe koje će nastaviti stranačke aktivnosti na području Ličko-senjske županije. Razlog ove suspenzije je taj da Miro Matijević nije uspio organizacijski i kadrovski pratiti stranačko jačanje na svim razinama. Predsjedništvo je procijenilo da treba izabrati novo vodstvo stranke za Ličko-senjsku županiju koje će se znati nositi sa izazovima koji su pred njima. Oni su zahtjevni i obimni iz razloga jer je HSP AS postao parlamentarna i stožerna pravaška i starčevićanska stranka“ – stoji u priopćenju koje je potpisao glavni tajnik HSP AS Pero Čorić.

Za Liku online Pero Čorić kazao je da Matijević postao kočnica ulasku mnogih mladih snaga u stranku te dodao:

– ” stranka ide svojim tempom, širimo se s mladim i obrazovanim ljudima i kadrovima, nastojimo stranku ojačati kadrovski i organizacijski. U Lici nam tako reći svakodnevno kucaju na vrata, no Matijević je na neki način postao kočnica. Mi smo to morali presjeći i suspendirati Miru Matijevića. Točno je da vodimo razgovore sa HDZ-om i HSS-om ali i drugim strankama i dogovore možemo uskoro očekivati. Idući tjedan sa predsjednicom stranke samo u Lici, pa se vidimo“ – kazao je glavni tajnik HSP AS Pero Čorić.

HSP AS/Dražen Prša