Susret djece hrvatskih branitelja u Savudriji

Jutros iz Otočca u Savudriju otputovalo je dvadesetak djece hrvatski branitelja u organizaciji Udruge Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Otočac, pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na državni susret djece koji će se održati od 29. 8. do 1. 9. 2011. godine. Voditelji djece su Marko Marić, Božo Bižanović i Ivica Majer.

Cilj susreta je da odgajamo djecu tako da zavole Domovinu upoznavanjem njezinih ljepota, znamenitosti, jedinstvenosti i osebujnosti, ali da shvate kako je sve to njihovo blago koje mogu dopunjavati stvaralaštvom svojih ruku i uma, i da su u svakom slučaju obvezatni to čuvati i sačuvano predati u nasljeđe potomcima. Svaki je naraštaj prolazni posjednik domovine koja je jedina vječna mati svim naraštajima.

Nastavak ispod oglasa

Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već desetu, jubilarnu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.

Djeca će se natjecati u športskim disciplinama (mali nogomet, graničar, odbojka), kulturno-umjetničkim radionicama (likovna, modelarska, glazbena), te u društvenim igrama (playstation, elektronski pikado, stolni nogomet).

( M.M. )