Sustav kvalitete Lika Quality potvrdio svoju superiornost

U atriju Kulturno-informativnog centra Gospić upriličena je danas svečana dodjela certifikata Lika Quality. Govoreći o ovome sustavu ocjenjivanja kvalitete hrane, pića i suvenira u koji je trenutno uključeno gotovo 150 proizvoda s područja destinacije Lika, a koji je u svojih pet godina postojanja postigao odlične rezultate, voditeljica klastera Lika Destination Petra Kovačević istaknula je kako je sve ovo vođeno filozofijom održivog razvoja i oslanjanja na ekološke principe.

-S nama su i korisnici oznake Lika Quality iz 2017. godine jer se  produljili pravo korištenja ovoga znaka. Sustav je nastao kao dio projekta „Integra Lika 2020“. Kada govorimo o ovom sustavu ocjenjivanja kvalitete tada govorimo o kontinentalnom i dijelu primorskog dijala Ličko-senjske županije, kao i dijelovima Karlovačke županije, rekla je Petra Kovačević koja je kasnije uručila certifikate za 10 novih OPG-a i proizvođača koji su sa svojim proizvodima ušli u sustav Lika quality.

Nastavak ispod oglasa

Nazočne je pozdravio i Danijel Tušak, predsjednik LAG-a Lika.

-Moram se zahvaliti i pozdraviti g. Tomislava Kovačevića, ravnatelja NP Plitvička jezera, idejnog začetnika ovog sustava ocjenjivanja  kvalitete bez kojega se ovakvi pozitivni pomaci ne bi niti dogodili.

Nazočne je pozdravio i gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević koji je čestitao novim nositeljima oznake kvalitete Lika Quality jer se ova destinacija jedino kvalitetom može izboriti na tržištu.  Naglasio je kako bez kvalitetnog proizvoda nema konkurencije niti uspjeha u plasmanu proizvoda. Dobrim željama se pridružio i župan Ernest Petry.

-Ovom prigodom se želim zahvaliti svim sudionicima ovog sustava kvalitete. Kako je rekao gradonačelnik g. Starčević i ja vam želim puno uspjeha u vašim ukupnim nastojanjima da se na tržištu izborite kvalitetom. Osim suradnje svih naših općina i  gradova želim najaviti održavanje  izložbi ovakvih proizvoda u suradnji s Karlovačkom i Zadarskom županijom. Naša će županija formirati timove koji će vam pomoći u prezentaciji vaših proizvoda. Na taj ćemo način, osim vaših vrhunskih proizvoda, lakše organizirati plasman svega što proizvedete. Danijel Tušak se angažirao u ovome projektu i na tome mu zahvaljujem kao iskusnom gospodarstveniku. Prije nekoliko dana Danijel je izabran u Upravno vijeće Razvojnog centra Ličko-senjske županije. Naravno da ćemo formirati i timove za dodatno povlačenje sredstava iz EU fondova. Na taj način ćemo u prvom redu pomoći vama gospodarstvenicima i ponovit ću da su vam vrata Ličko-senjske županije otvorena, zaključio je župan Petry.

Na štandovima postavljenim  u atriju KiC-a bilo je danas proizvoda od meda, mlijeka, vune, brojne vrste sireva, voće, suveniri  i rukotvorine. Prezentirali su ih novi i dosadašnji nositelji oznake Lika Quality.

L.O.