Šutić: „Kostelac stopirao izgradnju vrtića“

Danas je u prostorijama GO HDZ Otočac održana tiskovna konferencija predsjednika GO HDZ Otočac dr.sc. Branislava Šutića na temu dječjeg vrtića Ciciban u Otočcu.

Predsjednik GO HDZ Otočac osvrnuo se na loše uvjete u dječjem vrtiću Otočac:” Današnja tema tiskovne konferencije HDZ-a i mene kao predsjednika je dječji vrtić u Otočcu
u kojem je oko stotinu korisnika i još 20 djece koji čekaju na upis u vrtić. Svakodnevni kontakti koje imam sa roditeljima djece u Gradu Otočcu potaknuli su me na tiskovnu konferenciju kako bih ukazao na probleme u dječjem vrtiću.
Uvijeti i standard koji je sada u dječjem vrtiću nije adekvatan za toliki veliki broj djece i zaista se treba zahvaliti tetama i upravi vrtića koji u teškim uvjetima daju maksimum u smislu da djeci bude što ugodnije. Mi koji se bavimo javnim poslom moramo poticati na takve investicije i moramo stvarati bolje uvjete za djecu kada znamo da su djeca temelj svakog društva pa tako i Grada Otočca.
U razgovoru sa bivšim gradonačelnikom Grada Otočca g. Marijem Barkovićem sam spoznao da je pred kraj njegovog mandata negdje prije četiri godine napravljena kompletna dokumentacija za proširenje, uređenje i opremanje dječjeg vrtića u skladu sa svim pedagoškim sandardima na temelju stadarda EU.
Koliko mogu vidjeli zadnje četiri godine taj projekt nije pokrenut, taj projekt stoji na mjestu i mi u HDZ-u smatramo da je to jedna od važnijih ako ne i najvažnijih investicija u našem gradu . Kako me g. Barković informirao dokumentacija je bila pripremljena,trebalo ju je putem Ministarstva školstva i znanosti aplicirati na europske fondove, da je vrijednost investicije bila oko 10 milijuna kuna i da je trebalo samo popuniti obrazac da kompletna sredstva budu osigurana iz EU fondova, pri čemu grad ne bi trebao ulagati niti u dijelu postotka što je uobičajeno u takvim projektima.

Nastavak ispod oglasa

Mi u HDZ-u smatramo da je ovo važna investicija i želim naglasiti da mi je žao da taj projekt četiri godine stoji, da nije pokrenut, da djeca u dječjem vrtiću nemaju adekvatan boravak, nemaju adekvatno veliku kuhinju, nemaju igraonicu i nemaju dvoranu, a koliko sam bio informiran tim je projektom bilo predviđeno i kompletno opremanje dječjeg vrtića sa svim sredstvima i pomagalima.

Šutić: Vrtić je prioritetan projekt 

Mi u HDZ-u smatramo da ovaj projekt treba pod hitno pokrenuti i da ova investicija treba što hitnije početi sa radom, da gradska vlast radi svoje nesposobnosti nije uspjela povući sredstva iz Europskih fondova unije i da ponovno imamo problem sa sredstvima a vidimo da okolne sredine i lokalne samouprave povlače ogromna sredstva.
Kao predsjednik HDZ-a žalostan sam jer djeca u Gradu Otočcu nemaju pedagoški standard kao što imaju djeca u većim sredinama i mi jamčimo da ćemo taj projekt pokrenuti i da ćemo kada dođemo u poziciju da o tome odlučujemo stvoriti bolje uvijete za boravak naše djece u dječjem vrtiću.”

HDZ podržava izgradnju kuglane, ali mišljenja smo da ju je trebalo financirati europskim novcem

Na pitanje novinara kakav je stav HDZ-a vezano za izgradnju kuglane u gradu Otočcu predsjednik Šutić je rekao :”naš stav; mene osobno kao predsjednika ali i HDZ-a Grada Otočca je da je svaka investicija dobrodošla u našem gradu. Mi podržavamo takvu investiciju, mislimo da je dobra za grad da je dobra i za daljnje aktivnosti u turizmu i drugim segmentima ali smo žalosni jer je ta investicija imala mogućnosti biti financirana iz EU fondova i žao mi je što nisu povučena sredstva iz EU fondova nego se ponovno moraju nametnuti sredstva iz gradskog proračuna od građana Grada Otočca.
Da zaključim: kuglana je dobar projekt, kuglanu mi podržavamo ali smo nezadovoljni što zbog nesposobnosti gradske vlasti nisu za izgradnju iste povučena sredstva iz EU fondova i tako nam iz dana u dan propadaju sredstva i nažalost opterećujemo proračun grada Otočca.”

(Indirektno.com)