Kolinda Grabar Kitarović nova je predsjednica Hrvatske te su joj građani Hrvatske odlučili povjeriti petogodišnji mandat na čelu države u najneizvjesnijim predsjedničkim izborima do sada. Prema nepotpunim rezultatima, na 99,98 posto obrađenih biračkih mjesta, kandidatkinja HDZ-ove koalicije dobila je 50,43 posto glasova, a dosadašnji predsjednik Ivo Josipović 49.57 posto. Glasovalo je više od 2.258 801 od 3.824 7542,2 milijuna birača ili 59.6 posto. Razlika u glasovima je nešto više od 18 tisuća glasova. U Ličko senjskoj županiji Kolinda Grabar Kitarović osvojila je 67,11 posto a Ivo Josipović 32,89 posto glasova. U Otočcu je Kolinda grabar Kitarović osvojila 71,35 posto glasova a Ivo Josipović 28,65 posto. Glasovalo 61,29% birača odnosno 5.320 od 8.680.
U prepunoj prostoriji GO HDZ-a Otočca, Domu HV, nakon objave prvih neslužbenih rezultata okupljeni članovi HDZ-a, sa predstavnicima koalicijskih partnera iz HSS-a (Tomica Šporčić), HSP-a (Kristijan Bakarić) i HSLS-a (Milan Sigurnjak), počeli su sa slavljem, pjesmom i veseljem. Predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić nije krio zadovoljstvo i oduševljenje te je u svojem obraćanju posebno naglasio da je danas ponovno povijesni dan za RH i za Grad Otočac. Ako se sjećate u jednom svom prvom nastupu u Gradu Otočcu rekao sam, ako volite Hrvatsku, ako je Domovina u srcu, glasat će te za Kolindu i HDZ. Svoj govor nastavio je riječima da su pokazali Otočcu, Hrvatskoj, kolika je ljubav prema Domovini, te da nakon ovih rezultata, Hrvatska ponovno ide dobrim putem, a HDZ ponovno preuzima odgovornost kao i 1990. godine kad je preuzelo odgovornost za stvaranje Hrvatske a danas se preuzima odgovornost za budućnost Hrvatske.

Predsjednik GO HDZ Otočac Branislav Šutić
Predsjednik GO HDZ Otočac Branislav Šutić

„Zahvaljujem Sincu, Lešću, Prozoru, Lipovlju, Kompolju, Brlogu, Hrvatskom polju, Gornjem i Donjem Gradu, Čoviću, svima vama zajedno. Kad ste me izabrali za predsjednika HDZ-a Otočca rekao sam da ću biti predsjednik, ali da ću biti jednak među jednakima, i zato vam svima hvala što će te omogućiti da HDZ preuzme odgovornost u Hrvatskoj i u Gradu Otočcu. HDZ će u Gradu Otočcu dolaskom na vlast otvoriti nova radna mjesta, povući sredstva iz EU Fondova, ulagati i otvoriti mogućnost prosperitet mladim ljudima. Ova politika koja je bila do sada tražila je podobne a ne sposobne, i to je razlika između nas. U ovim trenutcima, kada je u Gradu Otočcu jedna druga vlast, koja je bliža lijevci nego desnici, i današnji rezultat koji sam sa svima vama ostvario sa svima vama u Otočcu pokazatelj je da ponovno građani Grada Otočca imaju povjerenje u HDZ i da žele da HDZ ponovno preuzme palicu vladanja u Otočcu, a ja vam jamčim da kad to god bude da ćemo sigurno biti stranka koja će dovesti nove investicije u Otočac, koja će pokrenuti srednje i malo poduzetništvo, koja će stvoriti mogućnosti ulaganja u Otočac i samim tim otvoriti mogućnosti mladim ljudima. Ovo je prvi korak, predsjednik države nije država, je u jednom djelu sa svojim ovlastima, no nije ona vlast koja u potpunosti može u izvršnom segmentu vlasti funkcionirati. Kada se HDZ vrati na vlas obećavam da ćemo vratiti neke institucije koje su iz našeg grada otišle, prije svega sud i neke druge institucije. Naš Otočac je bio povijesni, gospodarski i perspektivni grad, no sada smo se zatvorili u samo naše granice, ne vidimo kako dalje i ne vidim da mladima možemo nešto ponuditi. Ja sam presretan, hvala vam na ovim 3.729 glasova, hvala vam na podršci, hvala vam što ste glasali za Hrvatsku. HDZ je stranka koja ne želi razjedinjavati već ujedinjavati ljude, ne želimo stvarati podjele već jedinstvo jer je to budućnost za prosperitet. Ja kao predsjednik želim da nastavimo putem gospodina Dražena Bobinca koji se znao ponašati za interese Grada Otočca ali i za interese izvan granica Otočca“ – kazao je predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić.
Dražen Prša