GOSPIĆ – Nakon što se ministar Željko Jovanović obratio novinarima, isto je učinio i smijenjeni dekan Veleučilišta „Nikola Tesla“ mr. sc. Branislav Šutić. Nije  želio davati posebne komentare vezane uz Jovanovićeve izjave, ali je odmah pohvalio njegov dolazak na veleučilište.

-Drago mi je što je ministar Jovanović posjetio Veleučilište jer je to vrlo važan projekt za ove prostore. Nadam  se da njegov posjet neće biti samo protokolarne naravi, nego da će doprinijeti razvoju te  ustanove u svakom segmentu. Nadam se da će se ubrzati i završetak zgrade veleučilišta. A što se tiče nekakvih nepravilnosti koje mi se pripisuju, ja ću samo reći da sam  u svojem mandatu unaprijedio razvoj i rad Veleučilišta, zajedno sa svim zaposlenicima. To se ogleda i u  ekipiranju i obrazovanju stručnih kadrova, financirali smo osam doktora znanosti,izdvojili smo preko 2.5 milijuna kuna za uređenje i dogradnju zgrade veleučilišta. Na računu je nakon mojeg odlaska ostalo 1.1 milijun kuna. Zalagao sam se za razvoj, ali  i  za transparentno poslovanje veleučilišta. Sve neistinito što se govori o meni zapravo je loše opravdanje kako bi se u javnosti opravdala moja smjena. Ponavljam da je moja smjena nezakonita, ona je politički obojana, a ja ću to dokazati u nadležnim institucijama. Moj odvjetnički tim je pokrenuo tužbu za moj povratak na mjesto dekana pa sam  uvjeren da će se o svemu više znati vrlo skoro, rekao je B. Šutić kojemu je po prijašnjoj odluci mandat dekana trebao trajati do konca 2015.  godine. Imenovanje prof. Aleksandra Skendžića na mjesto v.d. dekana veleučilišta  Šutić nije želio posebno komentirati.

– O tome mogu govoriti drugi, kao što i govore. Ja kao bivši dekan o svojim djelatnicima zaista ne želim ništa komentirati, zaključio je mr. sc. Šutić.

    Predavači sa Veleučilišta „Nikola Tesla“ uglavnom su izbjegavali  razgovore s novinarima. Neki ipak ističu da je B. Šutić zaslužan što se jedna ovakva respektabilna akademska ustanova uopće pojavila u Gospiću i Otočcu. Dolazak ministra Jovanovića svi pozdravljaju, ali se neki pitaju jesu li mu trebale 2.5 godine mandata da bi posjetio Veleučilište „Nikola Tesla“!?!

L.O.