Šutić : Skendžić priznao nezakonitosti

Na adresu portala Lika online stiglo je reagiranje dr. sc. Branislava Šutića na demantij v.d. dekana dr. sc. Aleksandra Skendžića. Reagiranje u prenosimo u cijelost.

Temeljem članka 42. Zakona o medijima  molim Vas da objavite moje reagiranje na tekst priopćenja v.d. dekana Veleučilišta „Nikola Tesla“, A. Skendžića  objavljen  dana 21. siječnja 2015. godine .

U priopćenju gospodin Skendžić i sam priznaje sve navode koje sam naveo u svom priopćenju i dostavio nadležnim institucijama, te time zapravo potvrđuje da zajedno sa predsjednikom Upravnog vijeća g. Marasom svojim radom krši zakon. Naime zanimljivo je zašto se g. Skendžić osvrnuo na izborne kolegije koji se mogu mijenjati, a o čemu ja nisam govorio, budući je to zakonito. Pitanje je  zašto se nije očitovao o redovnim kolegijima koji se ne smiju mijenjati više od 20%?  Zanimljivo je i slijedeće: zašto se nije osvrnuo na moju konstataciju da gospodin Baković za dva radna dana u tjednu ima oko 20.000,00 kn plaće bruto? Pitanje je zašto nije reagirao i na nezakonitosti odvijanja nastavnog kolegija u Otočcu, od strane članice Upravnog vijeća gđe. Anele Milković-Nikčević, što je protivno odlukama Veleučilišta. Ovo su samo tri od niza drugih navoda na koje g. Skendžić nije reagirao jer mu je i samom jasno da je prekršio zakon za što će on i g. Maras odgovarati u pravno uređenoj državi kao što je Hrvatska. Iz  priopćenja g. Skendžića sam doznao da je protiv mene pokrenut i disciplinski postupak zbog toga što sam iznio u javnosti po mom mišljenju sumnju u nezakonitost rada  Veleučilišta. Da sam to prešutio, učinio bi kazneno djelo, dakle to mi je bila obveza, te neka javnost zna da me  g. Skendžić zbog toga pokušava disciplinski progoniti. Vremena kada su se ljudi progonili za verbalni delikt su iza nas jer smo se te ideologije riješili 90-ih.  Zbog tih nezakonitosti koje su evidentne na Veleučilištu „Nikola Tesla“ mogle bi doći u pitanje i buduće diplome, ali i opstojnost Veleučilišta, te sam priopćenjem i pod cijenu otkaza nastojao učiniti sve da do toga ne dođe. Jednako tako sam uvjeren da će Vlada RH i resorno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti  kako do toga ne bi došlo, te da će ostale institucije sankcionirati prekršitelje zakona. Zbog toga sam uputio Otvoreno pismo ministru gospodinu Mornaru. Što se tiče optužbe za falsificiranje službene isprave na što insinuira v.d. dekana Veleučilišta, prije nego što tužim gospodina Skendžića želim upoznati javnost  da  se radi  o  jednom predavanju koje  nisam održao u zakazano vrijeme zbog spriječenosti, te sam isto  predavanje održao nekoliko dana kasnije, u dogovoru sa studentima. Što se tiče mog obrazovanja svima su pa tako i g. Skendžiću dostupne diplome i uvjerenja koja govore u prilog  legalnosti svih mojih stručnih i znanstvenih zvanja.

Nastavak ispod oglasa

S poštovanjem,

 

Branislav Šutić, v.r.