Šutić: „Vrijeme je da se javno progovori o pojedinim zbivanjima u Gradu Otočcu“

Nakon što se po prvi puta u novim prostorijama sastao veći broj otočkih HDZ-ovaca, na kojem su se razmatrale određene programske aktivnosti u narednom razdoblju, predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić kazao je da je to bilo prvo okupljanje u novim prostorijama kojem su bili nazočni i neki od prvih utemeljitelja, koji su „izvađeni iz arhive“, u stvari seniori koji su sa dr. Bobincem stvarali HDZ u Gradu Otočcu. Naš cilj je da se u našoj novoj prostoriji okupljaju svi, oni koji su stvarali stranku, oni koji danas vode stranku a i oni koji su budućnost naše stranke.
Bila je to prigoda, kaže Šutić, da se javnosti upute i neke poruke, jer držimo da je Otočac bio Grad gospodarstva, da smo neke institucije izgubili, jer domoljublje se mora gledati kroz prizmu razvoja i budućnosti. Upravo zbog toga ovih ću dana ozbiljno progovoriti o neradu nekih institucija koje su glavni i osnovni krivac što je gospodarstvo u našem gradu na najnižoj razini, a mi u HDZ-u imamo viziju kako povući sredstva iz EU, kako povećati investicije u ovome gradu, kako otvoriti mogućnosti mladima u ovom gradu i kako otvoriti nova radna mjesta, povećati mogućnosti turizma koje ovaj Grad ima i dati određene sugestije kod određenih institucija. U narednom razdoblju morat ćemo govoriti o tome, jer kad dođemo na vlast, mi ne možemo dozvoliti da se neke institucije koje su bile u našem gradu ne vrate se u Grad. Primjera radi kao sud, a ima tu još puno toga što treba odraditi, a važno je da ono što obećamo ljudima to ćemo i odraditi, kazao je predsjednik GO HDZ Otočca Branislav Šutić.
Da li unutar otočkog HDZ-a postoje određene frakcije, grupiranja i razmimoilaženja upitali smo Milana Jurkovića čovjeka koji je godinama bio na čelu HDZ-a Grada Otočca, danas saborskog zastupnika.
„To su špekulacije, a špekulacije je teško komentirati. Činjenica je da je HDZ jak, da je stožerna stranka i u Hrvatskoj i u Ličko senjskoj županiji i u Gradu Otočcu. Mnogima takav HDZ, takvi HDZ-ovci smetaju i ako ne mogu nikako drugačije onda špekulacijama, nekakvim uličnim pričama probaju narušavati to jedinstvo. Mislim da HDZ dugo nije bio tako jedinstven kao što je sada, na pragu je jedne velike pobjede, jedne u nizu i da je spreman i za pobjede na lokalnoj razini. Špekulacije je teško komentirati, jer i ja čujem špekulacije da nisam bio branitelj, da nisam bio u vojsci, a najmanje 2000 otočkih branitelja zna da sam bio zapovjednik. Probaju se kriminalizirati ljudi, od vrha stranke pa do nas na lokalnoj razini, i njima je poruka uzalud vam trud svirači. Da li je špekulacija da Grad Otočac nikad nije tako podijeljen kao danas ?! Istina je ! Šteta je da ogromni novci prolaze pored nas, i da ne završavaju u Gradu Otočcu, upravo HDZ to želi promijeniti, bez obzira na sve špekulacije. Moja poruka svim građanima Grada Otočca i članovima HDZ-a je da u Otočcu nema nikakvih podjela, no može biti različitih mišljenja“ – kazao je saborski zastupnik Milan Jurković.
Na upit kako komentira prozivanje u medijima određenih članova ličkih HDZ-ovaca, Jurković je kazao da on nikada na sreću nije bio dio bilo kakvih tajnih službi, ali po svemu onome što se radi, po onome što kao običan građanin pročita, vidi, što i kako se namješta, znači riječ je o jednom scenariju od vrha naše stranke, gdje se proba čelne ljude naše stranke, od predsjednika Karamarka pa na dalje na neki način ocrniti građanima, a ista situacija je i na prostoru Ličko senjske županije, ako hoćete i od našeg predsjednika dr. Milinovića, mene i osobno, u zadnje vrijeme nešto manje ali vjerujem da ću doći i ja na red. Mi koji se bavimo politikom toga moramo biti svjesni, jer postoje određeni centri kojima smeta jaka HDZ, kojima smeta državotvornost HDZ-a i njenog vodstva, kojima smeta u doslovnom smislu riječi samostalna hrvatska država koja nije dio niti bi trebala biti dio nekakvog istočnog regiona, nego predgrađe Europske unije, što i je, dodao je Jurković.
Dražen Prša