Na sinoćnjoj izbornoj skupštini HDZ-a Otočac izabran je predsjednik te članovi gradskog i nadzornog odbora, piše portal InDirektno.com. Na izbornu skupštinu pozvano je 164 izaslanika od čega je istoj nazočilo 156 izaslanika. Predsjednik je biran tajnim glasovanjem, a članovi gradskog i nadzornog odbora aklamacijom jer je bilo prisutno onoliko kandidata koliko se i biralo. Tajnim glasovanjem jednoglasno za predsjednika je izabran Branislav Šutić koji je dobio 156 glasova.

Tajno glasovanje izaslanika koji su dali punu podršku predsjedniku pokazuje jedinstvo u otočkom HDZ-u što je predsjednik GO i naglasio u svom izvješću o radu stranke u proteklom razdoblju istaknuvši da je stranka nakon sto je izgubila izbore na lokalnoj razini konsolidirana i da nije bilo i da nema nikakvog raskola nego da je postignuto zajedništvo koje je jamac za uspješnost HDZ-u Otocac. Na izbornoj skupštini su bili nazočni i utemeljitelji HDZ-a, te kćerka prvog predsjednika Dražena Bobinca Marija Bobinac koja je izabrana ispred HDZ-a Otočac da bude izaslanik na općem saboru HDZ-a. Na izbornoj skupštini je uz sadašnje predsjedništvo bio i bivši predsjednik GO Milan Jurković, te bivši gradonačelnik Mario Barković, a moglo se i vidjeti da je na skupštini bio nazočan velik dio mladeži HDZa.

U gradski odbor izabrani su: CVITKOVIĆ ANA-MARIJA, CVITKOVIĆ ZLATKO, GOMERČIĆ MILAN, HODAK RENATA, KAZDA MARINKO, KOTVICA EMIL, LAŠKARIN ŽELJKO – KOGO, MALČIĆ ŽELJKO, MATASIĆ NIKOLA, MILETIĆ IVAN,OREŠKOVIĆ JASNA, OREŠKOVIĆ EMIL – ĆURLE,OREŠKOVIĆ IVICA – FUTRI,OSTOVIĆ HRVOJE, ROGIĆ NADA,RUŽIĆ VLATKA, SLADOVIĆ MERI, SUŠIĆ IVCA,VIDMAR IVAN, ZLATKO BOLF I ŽUBRINIĆ KSENIJA.

Na sinoć održanoj skupštini HDZa izabran je i Nadzorni odbor HDZ-a u slijedećem sastavu: Slavica Bogdanic,Elizabeta Bozičević, Vera Francetić, Mile Jurković i Bozo Rogić. Za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana je Vera Francetić, dugogodišnja istaknuta članica otočkog HDZ-a.

Indirektno/L.O.