Temeljem natpisa u pojedinim medijima gdje smo čuli samo jednu stranu priče o navodnom verbalnom sukobu koji se dogodio između bivšeg dekana Šutića i prodekana Bakovića, a nije se čulo drugo mišljenje, bili smo slobodni nazvati dr. sc. Branislava Šutića, te radi istinitog informiranja javnosti donosimo i njegovu reakciju. Upitali smo ga je li s njegove strane bilo prijetnji, te je li njega kontaktirao neko od medija. Odgovorio nam je sljedeće:
-Moram priznati da me je začudilo da nitko od medija nije kontaktirao mene osobno, a kontaktirali su predsjednika SDP-a Gospić i predsjednika Upravnog vijeća Veleučilišta Nikolu Marasa, v.d. dekana gospodina Aleksandra Skenčića i v.d. prodekana gospodina Bakovića, pa neka javnost prosudi o istinitosti informacija. Bit ću iskren: nikada nikome u životu nisam prijetio, pa tako ni gospodinu Bakoviću. Naime kad mi je pružio ruku, a napominjem da već godinu dana ne komuniciramo, odbio sam se rukovati, nakon čega su uslijedile salve uvreda na moj račun od strane gospodina Bakovića. To je moje pravo kao ljudska reakcija da ne pružim ruku onome ko sudjeluje i prednjači na mom progonu na ličkom Veleučilištu, kojega sam stvarao. Da napomenem radi se o čovjeku kojeg sam primio na Veleučilište koji je tad bio u bezizlaznoj životnoj situaciji, na što sam ponosan, te bi opet učinio isto, odnosno pomogao bi ljudima kad im je najteže. Nisam mu pružio ruku budući me je povrijedio kao čovjeka, jer je odmah nakon što smo izgubili vlast na nacionalnoj razini prednjačio u pokušaju moje diskreditacije. Posebno ističem verbalni napad od strane gospodina Bakovića na mene nakon što mu nisam pružio ruku, a što će ustvrditi policija i sud, pa će biti razvidno tko je koga vrijeđao i prijetio. Pitam se:“Boje li se istine o radu Veleučilišta Nikola Tesla, pa zato lažu da sam prijetio“?
Ova izjava Branislava Šutića baca novo svijetlo na spomenuti slučaj, te će nakon ovoga biti zanimljivo ustvrditi tko je koga vrijeđao i prijetio, jel dopustite nema tog zakona koji nekoga može primorati da pruži ruku nekome tko to ne želi.  Šutić je najavio priopćenje za ponedjeljak koje bi moglo uzdrmati ličko Veleučilište, pa se postavlja logično pitanje je li ovo bio pokušaj diskreditiranja Branislava Šutića koji je najavio prije nekoliko dana obraćanje kao bivši dekan, o nepravilnostima na Veleučilištu. Navodno nakon tog priopćenja i USKOK će imati posla na ličkom Veleučilištu. Ono što je zanimljivo je da je prodekan Baković dao izjavu na jednom portalu „da ništa nije bilo“, pa se postavlja pitanje naknadne pameti i je li možda na nečiji nagovor promijenio priču. Uvjereni smo da će policija i to istražiti.

V.I./L.O.