Lokalna akcijska grupa (LAG) Lika nastavlja ovih dana sa serijalom edukativnih radionica. U svrhu povećanja korištenja EU-fondova, a poglavito Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, LAG Lika i Savjetodavna služba Ličko-senjske županije organiziraju edukaciju za pripremu poslovnog plana za Podmjeru 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”. Ova edukacija nastavak je provedbe projekta „Ruralni animatori“  započetog još  2015. godine koji za cilj ima stvaranje mreže lokalnih savjetnika koji će privući veći broj  potpora u lokalnu sredinu.

U protekloj je godini temeljem rada LAG-a Lika na ovo područje privučeno gotovo 13 milijuna kuna kroz provedene natječaje iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Edukacija za pripremu poslovnog plana odnosi se na trenutno raspisani natječaj za Podmjeru 6.3. putem koje mala poljoprivredna gospodarstva mogu dobiti potporu u iznosu od 15 tisuća eura.

Edukacija animatora će se održati sutra, 3. ožujka 2017. s početkom u 9 sati u konferencijskoj dvorani Kulturno-informativnog centra (KIC)u Gospiću.

L.O.