Počinje sanacija dijela Bilajske ulice

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića jedno od vijećničkih pitanja postavljenih tijekom Aktualnog sata odnosilo se na stanje kolnika u Bilajskoj ulici nakon priključenja na kolektorski sustav subjekata iz nekoliko ulica u tom dijelu grada. Tražeći detaljne odgovore vezane uz ovu problematiku pitanje smo postavili poduzeću „Usluga“, čiji odgovor prenosimo u cijelosti:
-Nakon pojavljivanja problema na kolniku u Bilajskoj ulici u mjesecu studenome prošle godine i privremene sanacije koja je izvršena dana 22. studenoga 2016. godine, a kojoj je bio cilj uspostavljanje sigurnosti prometa, sudionici u građenju pristupili su aktivnostima koje trebaju rezultirati trajnom sanacijom problematične dionice kolnika.
Otklanjanje nedostataka je ugovorna obveza izvoditelja radova GIP „Pionir“ d.o.o. i ti radovi će se obaviti u jamstvenom roku. Uvidom u stanje kolnika utvrđeno je da je na jednom dijelu u okviru privremeno sanirane dionice došlo do daljnjeg slijeganja (u zoni spajanja Ribničke ulice), a također i na dijelu kolnika od Ribničke do Senjske ulice. U svrhu sigurnosti odvijanja prometa Hrvatske ceste d.o.o. su prošli tjedan naložile postavljanje odgovarajuće prometne signalizacije te je utvrđeno da se promet može odvijati bez opasnosti za sudionike u prometu, ukoliko se oni pridržavaju danih ograničenja.
Ovim putem obavještavamo javnost da će se radnje za konačnu sanaciju izvršiti u nekoliko potrebnih koraka uz konačan završetak u tjednu iza uskršnjih blagdana, što je uvjetovano tehnologijom sanacije i podzemnim vodama čija prisutnost je u najvećoj mjeri i uzrok ovakvog stanja.
Na kraju, molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih ograničenja, kako u razdoblju prije početka sanacije – 20. ili 21.03.2017., tako i za njezinog trajanja-stoji u priopćenju Usluge.

L. O.

Nastavak ispod oglasa