GOSPIĆ-Izaslanstvo Grada Gospića, predvođeno zamjenicom gradonačelnika Martom Grgurić, posjetilo je OŠ „dr. Jure Turić“. Povod ovog posjeta bio je Međunarodni dan osoba s invaliditetom i nadolazeći blagdan Svetog Nikole. U odjeljenju za djecu s poteškoćama u razvoju goste su dočekali ravnatelj škole Ivica Radošević, pedagoginja Anka Nikšić i razrednica Ivona Hećimović.
-Djeco, mi smo vam kao i svake godine došli malo u goste, donijeli vam slatkiš, slikovnica i igrački, kazala je zamjenica gradonačelnika Grgurić. Do sada smo svojim dolascima željeli s vama provesti neko vrijeme, igrati se, razgovarati s vama i učiteljicama, i vidjeti kako vam boravak ovdje možemo učiniti ljepšim i korisnijim. Zato ćete vi i ubuduće govoriti što Grad Gospić može učiniti za vas, a na nama je da to pokušamo i realizirati, rekla je Marta Grgurić i izmamila pljesak djece i asistenata u nastavi. Ravnatelj Radošević je pojasnio novinarima kako se u ovoj školi djeluje 14 asistenata u nastavi, koji rade s 34 djece s poteškoćama u razvoju. Razrednica Ivona Hećimović ističe kako voli svoj posao.
-Djeca su dobra i marljiva, rado uče i sve ih zanima. Imamo vrlo korektan odnos s roditeljima ove djece jer nam je svima stalo da djeca što više nauče. Moram istaknuti kako djeca iz ostalih razreda ne prave nikakve razlike. Dapače, neki stariji učenici dolaze k nama po odmorom, igraju se s djecom s poteškoćama u razvoju, uče s njima, crtaju i uvijek žale kada ih školsko zvono opomene da se moraju vratiti u svoje razrede, rekla nam je razrednica Ivona.
M. S.