Čini se kako se negativni stereotipi o Ličko-senjskoj županiji još povlače hrvatskim medijskim prostorom. Potvrdio je to tijekom jučerašnje završne konferencije Razvojnog centra Ličko-senjske županije  župan dr. Darko Milinović. 

-Ovo je jedan od projekata koji će doprinijeti ukupnom razvoju naše županije i moramo razbiti krive percepcije o Lici kao o nekakvom „slijepom crijevu“. Tako me je nedavno pitao jedan novinar bili ova županija opstala bez 90 posto zaposlenih u državnih institucija. Više od 52 posto zaposlenih radi u različitim trgovačkim društvima,  19 posto radi u poduzetništvu, oko tri posto u poljoprivredi, dok u javnim poduzećima i ustanovama radi svega oko 26 posto zaposlenih.  Dovoljno je reći kako imamo oko 5 000 OPG-a i to nam svima mora biti cilj da govorimo o ovoj županiji koja nikako nije najzaostalija po BDP-u u Hrvatskoj. Ova županija ima veliki potencijal  i dobre rezultate pa je iza nas  po BDP-u osam županija. Najveći smo prostorno, ali nas  nažalost malo ima. Ipak smo u odnosu na Hrvatsku jači za sedam posto po povećanju broja trgovačkih društava. Na 66 milijuna eura povećao se i naš izvoz, dok je uvoz 22 milijuna eura. S ugrađenom opremom ovaj projekt vrijedi 23 milijuna kuna. Dolaskom ovdje svaki poduzetnik ili oni koji to žele postati, u najkraćem vremenu dobit će sve informacije i stručnu pomoć koje će im pružiti visoko obrazovani ljudi, rekao je tada između ostaloga župan dr. Darko Milinović.

Slučajno ili namjerno, neetično i pogrešno u hrvatskom medijskom prostoru se tzv. novinari povremeno negativno izražavaju o ovom dijelu Hrvatske. Poneki, malo bolje informirani i manje zluradi, prisjećaju se kako je plaža Zrće uvrštena među 50 svjetskih TOP destinacija za mlade, Velebit je posebnost za sebe, dok o NP Plitvička jezera skrbi i UNESCO. Sve je više zaštićenih delicijskih i ostalih brendova koji Ličko-senjsku županiju čine toliko posebnom. Dodamo li ovome tek neke podatke koje je jučer prezentirao župan Milinović, ali i atribute kakvih je sve manje u ostalim dijelovima Hrvatske, postavlja se pitanje u korist čije štete sežu tekstovi i medijske harange s vrlo malo ili nimalo osnove?!?

L.O.