Sve bolji rezultati u NP Plitvička jezera

NP Plitvička jezera ostvario je u ovoj turističkoj sezoni više rekorda. O njima javnost nije izvještavana jer je postalo uobičajeno da se milijunti posjetitelj parka bilježi u prvoj dekadi mjeseca kolovoza, uz povećanje ukupnog broja posjetitelja od najmanje jedan posto u odnosu na prethodnu godinu. Na ovaj se način pokazalo kako uvođenje cijene ulaznice od 250 kuna   za odrasle posjetitelje (s prijašnjih 110) u smislu rasterećenja nesnosnih gužvi i dugih kolona nije polučilo rezultate, osim u smislu financija. Pozitivan pomak rasterećenja vidljiv je u režimu posjeta iza 16 sati, uz znato jeftinije ulaznice u park.

Glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić u razgovoru ističe nekoliko detalja kojima se u najboljem svjetlu oslikava ovogodišnja sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Osim povećanja ukupnog broja posjetitelja važno je napomenuti da naša dva auto-kampa bilježe porast noćenja od 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2017. Rasterećenje u smislu gužvi u parku vidljivo je i po informacijama kako porast broja posjetitelja bilježi svih osam okolnih destinacija koje obilaze naši posjetitelji. Što se tiče nacionalne strukture posjetitelja na prvom mjestu su Nijemci, a slijede gosti iz Japana, Nizozemske, SAD-a i  Italije, ističe glasnogovornik Ognjen Borčić.

M.S.