Oči cijele nacije ovih dana uprte su u skore odluke Stožera civilne zaštite vezano uz eventualno popuštanje epidemioloških mjera za suzbijanje COVID-19 od 1. ožujka. Niti NP Plitvička jezera nije izuzet grozničavog iščekivanja novih odluka jer je Uskrs uvijek bio zvanični početak i predskazatelj turističke sezone najposjećenije kontinentalne turističke destinacije u Hrvatskoj. Ravnatelj ove Ustanove Tomislav Kovačević definirao nam je trenutnu situaciju vezanu uz uskrsne blagdane.

-Upiti građana traju neprestano jer je proljeće, kao i svaki dio godine, na Plitvičkim jezerima poseban doživljaj. Svake godine u vrijeme Uskrsa NP Plitvička jezera se budi i u turističkom smislu. Trenutno su najčešći upiti građana, ali sve učestalije zovu i predstavnici turističkih agencija i takvi su pozivi u zadnje vrijeme vrlo intenzivni na dnevnoj bazi. Agencije i turiste zanimaju aranžmani, uvjeti posjete, ali i stanje po pitanju epidemije. Kod nas je za sada po tome pitanju situacija vrlo stabilna, poštuju se sve propisane epidemiološke mjere i mi zapravo nismo niti imali većih prekida što se tiče posjeta parku, naglašava ravnatelj Kovačević.

Najave vrlo intenzivnog cijepljenja građana diljem Hrvatske i EU šire optimizam po kojem bi se u mnogim segmentima život trebao vratiti u normalu.

L. O.