Doček Nove 2017. uz žmirkanje TV-prijemnika zasigurno je najnemaštovitiji način da barem jednom u godini date sebi oduška i budete malčice „otkačeni“. Zato rezimiramo gdje i kako možete dočekati Novu godinu na prostoru Ličko-senjske županije.

U Novalji nas iz stare 2016. ispraćaju grupe „Zadar Express“ i „Crvena jabuka“. Sve ovo će se  događati na  Trgu Bazilika s početkom u 20 sati. U središtu Otočca, ispred zgrade Gackog POU priređuju se čak dva dočeka Nove godine. Prvi će započeti u 11 sati i namijenjen je djeci. Uz Djeda Božićnjaka i male zvijezde priredbe „Otočki val“ nastupa i „Bivium Band“. Na istome mjestu navečer priređuje se doček 2017.  za odrasle, kada svira otočki „Allegro Band“. Konačno i u Otočcu  doček Nove godine bez zvukova krkan-glazbe!

Općina Plitvička jezera i TZ Plitvička jezera  i ove godine pripremaju  spektakularni doček Nove godine na Trgu Svetog Jurja u Korenici. U velikom grijanom šatoru zabavljat će nas tamburaški sastav “Banda odabrana” i DJ – DZM. Kada kazaljke otkucaju u ponoć slijedi  veliki vatromet. Da oni najmanji ne bi bili zakinuti, za njih će biti organiziran dječji doček 2017.  od 18 sati, a klizanje će biti besplatno.

Dočeci Nove godine u podne organiziraju se u Brinju i na Baškim Oštarijama. Turistička zajednica općine Brinje priređuje tradicionalni doček Nove godine na Trgu admirala Janka Vukovića-Podkapelskog  točno u podne. Nastupit će grupa „Optimus“ iz Karlovca. U planinarskoj kući na  Baškim Oštarijama fešta počinje već u 9 sati, kada s vedrim notama kreće DJ Heć, a potom tamburaški sastav „Velebit“. U hotelu „Jezero“ na Plitvičkim jezerima organiziran je doček Nove godine uz zagrebačku grupu „Joy“, dok će u restoranu „Lička kuća“ goste zabavljati tamburaši  „Plitvički bećari“.

U sklopu priredbe „Advent u Gospiću“  u Parku Kolakovac staru godinu ispraća grupa „Tajno ime“, a nakon ponoći veliki će vatromet pozdraviti dolazak novoga ljeta. U Senju se već niz godina ne priređuju dočeci novih godina na otvorenome jer je jaka bura u više navrata omela ovakve svečanosti.

L.O.