Sve je spremno za 33. Plitvički maraton

Okončane su prijave natjecatelja za ovogodišnji Plitvički maraton. Tijekom dva dana, 2. i 3. lipnja naš najljepši nacionalni park bit će poprište jedne od najzahtjevnijih trkačkih manifestacija. Start maratona i polumaratona je u nedjelju, 3. svibnja u  9sati, dok će se utrka na 5 km održati dan ranije, 2. lipnja od 17:30 sati, a dječja utrka istoga dana od 18:30 sati.

Organizator ove jedinstvene sportske manifestacije je  Atletski klub Maraton 2000 iz Karlovca. Partner i glavni pokrovitelj 33. Plitvičkog maratona je Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera.

Nastavak ispod oglasa

Od direktora utrke Roberta Franjkovića doznajemo kako je tijekom zaprimanja prijava trkača već dosegnut limit.

-U svim kategorijama sudjelovat će 2 000 trkača, što je optimalni maksimum za ovu sportsku manifestaciju. Prijave su nam stigle iz 40 država. Start i cilj svih utrka je ispred Sportske dvorane u Mukinjama gdje će se u subotu, 2. lipnja od 21 sat održati koncert grupe TBF. Plitvički maraton je cestovna atletska utrka ukupne duljine 42.195m. Utrka se sastoji od jednog kruga i posjeduje službeni AIMS certifikat. Start i cilj nalaze se na istom mjestu. Kontrolne točke nalaze se na 12. i 30. kilometru. S obzirom na sve veću popularnost Plitvičkog maratona, kao i na veliku zastupljenost u svim domaćim i svjetskim medijima, nema sumnje da se na ovaj način promoviraju Plitvička jezera, sport i Hrvatska, rekao nam je Robert Franjković iz Atletskog kluba Maraton 2000.

M. S.