Foto: 3sporta.com

„Najljepši i najteži maraton na svijetu“ održava se ovoga vikenda. Poznati Plitvički maraton ovoga se vikenda održava po 37. puta zaredom, u organizaciji AK „Plitvice“. Direktor utrke je Leopold Špehar koji vjeruje u dobru sportsku priredbu.

-Do danas je prijavljeno gotovo 800 trkača iz čak 19 država svijeta. Ovogodišnji nagradni fond maratona je vrijedan preko 40.000 kuna i privukao je sve najbrže hrvatske natjecatelje i rekordere. Veseli nas i činjenica da su smještajni kapaciteti u bližoj i daljoj okolici NP Plitvička jezera odlično popunjeni i vjerujemo u odličnu zabavu, uz vremensku prognozu od 30 stupnjeva C. Na ovaj način uspjelo se spojiti odličnu sportsku priredbu i turizam ovog dijela Hrvatske.

Glavne trke maratona i polumaratonu su u nedjelju u 9 sati, a u subotu se održava trka na 10 km i dječje trke. Za dječje utrke rok prijava je na sami dan održavanja kada djeca trče na dionicama od 100 do 1 000 metara, ovisno o uzrastu i kondiciji. Na ovaj način će se ukupni broj natjecatelja 37. Plitvičkog maratona dodatno povećati, rekao nam je direktor utrke Leopold Špehar iz AK „Plitvice“.

L. O.