Sve je spremno za biciklističku utrku na Zavižan

Glavni sponzor utrke 18. Uspon na Zavižan je tvrtka E.ON, dok su ostali sponzori GIPO, Arija Senj, Giant Hrvatska, On-of, Hell Energy drink, K1 bike sport, IKS elektro. Organizatori utrke su Brdsko-biciklistički klub Senj, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Turistička zajednica grada Senja i Grad Senj.

Brdsko-biciklistički klub Senj animirao je preko 300 biciklista i  ljubitelje vožnje biciklom da sudjeluju na ovoj rekreativnoj biciklističkoj utrci. Nakon prošlogodišnje virtualne utrke Zavižan Challenge powered by E.ON, vraća nam se tradicionalna jednodnevna utrka, koja će se održati u subotu 19. lipnja na području sjevernog Velebita.

Nastavak ispod oglasa

Ovisno o fizičkoj kondiciji, mogu se izabrati između dvije staze. Start duže staze je na Jadranskoj magistrali u Senju (38 km duljine i 1.650 m uspona), a start kraće staze je u planinskom naselju Krasno, na oko 800 m nadmorske visine (20 km, 800 m uspona).

Uspon na Zavižan jedna je od najvećih  i svakako najtežih jednodnevnih brdskih biciklističkih utrka u Hrvatskoj, koja je s međunarodnim predznakom svake godine u Senju okupljala više od 300 hrvatskih i stranih sudionika. Prošle godine je zbog epidemije koronavirusa bila otkazana.

L.O.