Sve je spremno za najluđu noć

Dočeci Nove 2015. godine u Ličko-senjskoj županiji bit će organizirani u aranžmanu nekoliko gradova i općina. Zbog mjera štednje posvuda će nastupiti lokalni glazbeni sastavi, pa će tako biti u Gospiću, Otočcu i Novalji, dok zbog moguće bure Grad Senj inače ne organizira dočeke pod šatorom. Od općina doček Nove godine priređuje Općina Plitvička jezera koja je već postavila šator iz zgrade općinskog poglavarstva u Korenici. Općina Brinja priređuje doček u podne, po uzoru na većinu mjesta Gorskog kotara. Takav „dnevni doček“ organizirat će se u Vatrogasnom domu Brinje, također uz nastupe domaćih glazbenih grupa. Ostale općine u Ličko-senjskoj županiji neće organizirati dočeke Nove godine.
Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću već je postavljen veliki šator. Zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić ne dvoji kako će to biti još jedan dočeka za pamćenje.
-Nastupaju grupe gospićke grupe „GS Big Band, „Tajno ime“ i „Starmali“ i uvjerena sam da će kao i svake godine štimung biti izvrstan. Šator će biti zagrijan, a sugrađane ćemo počastiti kobasicama i kuhanim vinom. Program će započeti u 21 sat i koristim ovu prigodu pozvati naše građane da nam se svakako pridruže na zajedničkom dočeku 2015. godine“, kazala je zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić.
M. S.