PERUŠIĆ- Prije deset godina malena je skupina zaljubljenika u veslanje nabavila dva polovna kanua. Prihvatili su se alata i dotrajala plovila učinili su pogodnim za svoje prve zaveslaje po rijeci Lici. Rus, Pipi, Rolac i Pipe pokrenuli su na ovaj način  I. Lički veslački klub Perušić. U proteklih 10 godina puno se toga promijenilo. Osnivači su (kao i svi mi) stariji za jednu dekadu, ali im entuzijazma ne nedostaje. Ističe nam to i u razgovoru predsjednik I. Ličkog veslačkog kluba Perušić Mile Jurišić-Rus.

 Mile Jurišić
Mile Jurišić

-U ovih smo deset godina svake godine organizirali veslačke regate, pa će tako biti i ove subote, 21. lipnja. Start je u 16 sati na rijeci Lici kod kućice na Ćojluku, nedaleko od Kaluđerovca. Takmičenje će se održati u dvije kategorije i to kanu četverosjed i kanu dvosjed. Kotizacija iznosi 100kn po takmičaru, a u sve je uključeno besplatno jelo i piće za natjecatelje. Za posjetitelje ćemo prirediti vrhunski grah sa kobasicama i slaninom, po vrlo pristupačnim cijenama. Što se same utrke tiče start i cilj su kod naše kućice, jer će kanui krenuti uzvodno i nakon dva kilometra se nalazi plutača koja označava okretište. Prijave za ovogodišnju veslačku regatu još traju. Naši ljudi ponekad čekaju zadnji trenutak da bi se prijavili za utrku, pa će prijave primati i na dan utrke. U večernjim satima zabavljat će nas tamburaši i pop-rock bend. Očekujemo kao i uvijek do sada dobar odaziv publike, natjecatelja i ukupno odličnu atmosferu, rekao nam je Mile Jurišić-Rus. Osim sponzora koji podupiru ovu atraktivnu manifestaciju, pokrovitelj te lijepe priče je Općina Perušić. Za sve informacije možete nazvati 099/400-8778 (Rus) ili 098/477-521 (Rolac).
– I ovoga puta želimo iskazati tradicionalnu perušićku gostoljubivost i namjeru da se svi zajedno odlično provedemo, družimo i zabavljamo. A to je uz ovaj rekreativni dio priče glavna misao i svrha organiziranja naše veslačke regate, kaže Rus koji će ove godine ostati na suhom jer ga kao predsjednika kluba i jednog od glavnih organizatora priredbe očekuje puno posla.

M. S.