Uskrsni blagdani već su tradicionalni pokazatelj nadolazeće turističke sezone u JUNP Plitvička jezera. Dok se u većini destinacija prvi gosti očekuju uglavnom početkom lipnja, ova ustanova zadnjih godina mijenja te uhodane trendove. Potvrdio nam je to u razgovoru glasnogovornik JUNP Plitvička jezera Ognjen Borčić.
-Bila nam je težnja promijeniti odnose broja posjetitelja u ljetnim i zimskim mjesecima. Vremena kada se nacionalni park gotovo sasvim zatvarao početkom mjeseca studenog, a otvarao na Uskrs, danas su povijest. O promijeni tih trendova govori podatak po kojem smo ove veljače imali za 22 % povećanje broja posjetitelja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uskrs ove godine dolazi nešto ranije, ali treba istaknuti kako je sve spremno za taj blagdan i pojačani priliv gostiju. Otvoreni su hoteli Jezero, Plitvice i Grabovac, a booking je već sada više nego li zadovoljavajući, istaknuo je glasnogovornik Ognjen Borčić.
U razgovoru doznajemo neke tehničke detalje priče o predstojećem Uskrsu na Plitvičkim jezerima. Slikovito rečeno, vrijeme kada se zimski san u prirodi preslikavao i na dolazak gostiju u najljepši hrvatski nacionalni park, svake godine je u znaku sve većeg broja gostiju koji su neprolaznu raskoš Plitvičkih jezera prepoznali u sva četiri godišnja doba.

M. S.