S povećanim temperaturama zraka i činjenicom da proljeće odmiče povećava i ponuda na gospićkoj tržnici. Kao i prošloga petka ulazak u prostor tržnice bio je i danas u znaku nadzirane upotrebe dezinfekcijskog sredstva. Upotreba zaštitnih maski za prodavače je bila obvezna, ali su ih neki nosili više kao ukras, a manje kao obavezni preventivni predmet. Uzaludni su bili prigovori komunalnih redara jer su u žaru razgovora s kupcima nekima maske jednostavno kliznule niz lice. A i lakše se diše otvorena lica.

Današnja ponuda bila je u znaku povrtlarskih kultura iz zadarskog zaleđa. Cijene umjerene, povrće svježe, a kupaca sve više. Danas su najslabije prolazili  prodavači ukrasnog bilja i cvijeća. Uz širok asortiman sadnica kupci su ipak više kupovali povrće i općenito prehrambene peoizvode. Stočna tržnica u Gospiću niti danas nije radila.

Zbog okolnosti oko COVID-19 tradicionalna placa petkom izgubila je onaj socijalni element kada je to bila prigoda za susrete, razgovore i kave. Kafići i restorani ne rade, ljudi je malo teže  prepoznaju pod maskama. Na takav način socijalizacije će se malo pričekati.

L.O.