Sve spremno za 120. obljetnicu pohoda na Visočicu

Planinarski društvo „Željezničar“ iz Gospića uskoro priređuje 120. obljetnicu uspona na Visočicu i ujedno slavi 45 godina postojanja društva. Uspon na popularni velebitski vrh održat će se u subotu, 7. srpnja. Do 8 sati organizira se okupljanje i registracija planinara na kraju selu Rizvanuša (kraj izvora Pizdica). U 8,30 planiran je polazak prema Delukinom vrelu i uspon starom stazom prema planinarskoj kući na Visočici. Dolazak na vrh Visočice bit će oko 13 sati.
Od tajnika PD „Željezničar“ Mile Milkovića doznajemo kako je svoje sudjelovanje u ovom pohodu već prijavilo oko stotinu planinara iz cijele Hrvatske. Visočica je sa 1.619 m visine jedan od najatraktivnijih vrhova Velebita, destinacija koju nastoje posjetiti svi ljubitelji planinarenja i izleta u prirodu.
Ujedno predstavlja jednu od 20 kontrolnih točaka planinarske obilaznice „Lički gorski biseri“, koju je utemeljio PD „Željezničar“ Gospić i jednu od moguće 3 kontrolne točke Južnog Velebita popularne „Hrvatske planinarske obilaznice“.

M. S.

Nastavak ispod oglasa