OTOČAC – Dolaskom toplijih dana na cestama  sve učestalije  susrećemo motocikliste. Bajker-populacija nije brojna, ali su se svojim posebnostima, amblemima, željom  za adrenalinom, dobrom glazbom i druženjem odavno nametnuli kao  posebna grupacija moderne kulture. Moto-klubovi tek su jedan od vidova  okupljanja poklonika vožnje na dva kotača. U povremenom rasapu i gubljenju rejtinga nekolicine moto-manifestacija, Hrvatski moto-klub „Otočac“ uspio se dodatno afirmirati. Tako će ove subote organizirati prvu regionalnu Hard Enduro utrku! Tajnik  kluba Zoran Orešković-Zoki gorljivi je bajker i o svemu govori s puno strasti.

Zoran Orešković-Zoki
Zoran Orešković-Zoki

-Utrka će imati međunarodni predznak zbog sudjelovanja naših prijatelja iz BiH i Slovenije. Na startu u Prozoru, kod kućice Staninka očekujemo najmanje 100 natjecatelja. Bit će to Hrvatska u malom jer dolaze motoristi iz Zagreba, Makarske, Slatine, Bjelovara,  Zadra, Rijeke, Sl. Broda, Otočca… Sami smo trasirali stazu i ona će u duljini od 58 km prolaziti mahom kroz šumska područja, preko Varalice sve do Švice i Ponora, preko Crnog Kala u Kuterevo, a cilj je opet u Prozoru. Vozi se u dvije kategorije i na dvije dionice: expert i hoby, a sami nazivi sugeriraju o kakvim je vozačima i motorima riječ. Experti će voziti najteže dionice, a dečki u hoby kategoriji one manje zahtjevne. Da bi sve bilo po propisima imat ćemo 8 check-pointova koje svi natjecatelji moraju proći. Start experta je u 11 sati, a hoby kategorija starta nakon 15 minuta. Očekivano vrijeme prolaska staze je oko 3.5 sata. U slučaju nekih problema sudionici utrke imat će na raspolaganju jedinstveni broj mobitela  dežurne ekipe koja priskače u pomoć. Koristim prigodu da pozovemo sve ljubitelje motora i adrenalinskih sportova da nam se ove subote pridruže u Prozoru. Očekujemo odličnu utrku, naglašava Zoki koji dodaje kako će zahvaljujući TZ Grada Otočca i još nekim sponzorima za sve sudionike utrke biti osigurana okrjepa.

Dečki iz Moto-kluba Otočac u ovu su utrku ugradili puno truda, ljubavi i želje da bi se prijateljima bajkerima i sugrađanima podarila jedna prvorazredna sportska manifestacija. Ova atraktivna utrka  posvećena je Silviju Kotvici, otočkom bajkeru i pasioniranom ljubitelju motora koji je tragično poginuo prije točno godinu dana. Želja organizatora iz HMK „Otočac“ je da ovakvi sportski susreti postanu tradicija. U čast Silviju i drugim dečkima  koji nisu doživjeli ovaj novi organizacijski uzlet  svojega kluba. S obzirom na prirodne i što je još važnije na ljudske resurse nema sumnje da će HMK „Otočac“  ovoga vikenda  započeti jednu sjajnu tradiciju.

M.S.