Od jedne naše čitateljice zaprimili smo ovu fotografiju. Još uvijek ne znamo u kojoj je tehnici snimak napravljen, ali znamo o čemu je riječ. Na potezu lokalne ceste od Čanka prema Otočcu jedan je prolaznik na hrpi našao šest mobitela. Svi su bili, dakako, isključeni.

Pretpostavlja se kako je riječ o mobitelima koje su vlasnici ilegalni migranti odbacili jer im je bunjenje baterija „nemoguća misija“ tijekom puta kroz ličke vrleti. Unatrag mjesec dana Lika je krcata migranata, iako policija javnost o tome uredno (ne) izvještava. Možda su se vlasnici riješili mobitela jer ih je smočila kiša. U svakom slučaju ovo je ilustrativan dokaz sve glasnijih tvrdnji po kojoj stotine ilegalnih migranata kruže likom.

Ponedgdje o tome svjedoče prekopani vrtovi, kod Lovinca je  u lovačkom gateru životom platio jedan jelen, ponegdje ukradu ponešto rublja… U svakom slučaju takvi postupci izazivaju nelagodu i smanjeni osjećaj sigurnosti građana. Istodobno su sve glasnija šaputanja o lokalnim krijumčarima ljudi koji za svaku rutu vožnje do slovenske granice zarađuju po nekoliko tisuća eura. To uvijek može biti „skup sport“ jer u slučaju policijske kontrole dolazi kraj ovakvom buisnessu i do 3-4 godine zatvora.

M. S.