Sve više fizičkih obračuna u Ličko-senjskoj županiji

Iz PU ličko-senjske javljaju kako su tijekom proteklog vikenda na njihovom području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana dva kaznena djela, devet prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i dvije dragovoljne predaje oružja.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Jezerana, Općina Brinje, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Majstor se sumnjiči da je u razdoblju od 15. listopada do 23. prosinca 2017. godine u šumskom predjelu Jezerana posjekao i ukrao142 stabla bukve, javora i graba, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Brinju.
Policijski službenici Policijske postaje Karlobag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Konjščine zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede.
Sumnjiči se da je u petak u kući u Lukovom Šugarju, fizički napao 46-godišnjaka iz Funtane, zadavši mu udarac šakom u glavu, od kojeg je 46-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću.
Četiri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga (2), Korenice (1) i Senja (1). U njima su četiri osobe teško i jedna lakše ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (2) i Karlobaga (1).
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 113 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Otočcu, kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.56 g/kg).
Narušavanja javnog reda i mira počinjena su na području Gospića drskim ponašanjem (1) i tučnjavom (1), te tučnjavom na području Korenice (1). Izdvajamo događaj koji se dogodio u subotu u Širokoj Kuli oko 11.20 sati kada je više osoba fizički napalo 35-godišnjaka iz Široke Kule, 27-godišnjaka iz Gračaca, 43-godišnjaka i 40-godišnjakinju iz Štikade, koji su lakše ozlijeđeni. U tijeku je kriminalističko istraživanje i traganje za počiniteljima s obzirom da su počinitelji napustili mjesto događaja.
Dobra vijest vezana je uz dvije dragovoljne predaje streljiva:
-u petak u Gospiću građanin je pronašao 511 komada streljiva, a u subotu u Korenici je predano 10 komada raznog streljiva.

Nastavak ispod oglasa

PULS/L. O.