Sve više krađa, niti crkve nisu pošteđene

Proteklog vikenda od 6. do 9. srpnja 2018. godine na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet kaznenih djela, 13 prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

U razdoblju od 24. lipnja do 1. srpnja u Širokoj Kuli, nepoznati počinitelj je sa rimokatoličke crkve Svetog Mateja demontirao i otuđio 25 metara bakrenog odvoda. Naravno da će netko otkupiti taj bakar, ne pitajući pri tome lopova gdje je bakar nabavio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu u Otočcu, nepoznati majstor provalio je u župni ured, nakon čega je oštetio inventar, ništa ne otuđivši.

Noću 7./8. srpnja u luci u Novalji, nepoznati  lopov je ukrao vanbrodski motor sa čamca u vlasništvu 24-godišnjaka iz Zadra.

Noću 7./8. srpnja u Zalužnici, nepoznati lopov  je otključani osobni automobil u kojem se nalazio i originalni ključ. Osobni automobil je gospićke registracijske oznake, u vlasništvu 33-godišnjaka iz Vrhovina.

Jučer u NP Plitvička jezera, nepoznati „dugoprstić“ je iz ruksaka dviju državljanki Japana popalio novac, kreditnu karticu i mobilni telefon.

Doznali smo detalje teške prometne nesreće koja se dogodila jučer u 10.30 sati na dionici državne ceste broj 25, u mjestu Trnovačko Novoselo, Grad Gospić, kada je 30-godišnjak s područja Gospića pod utjecajem alkohola (2.66 g/kg) upravljao osobnim automobilom  gospićke registracijske oznake iz smjera Brušana u smjeru Gospića, te prilikom skretanja oduzeo prednost prolaska motociklu zagrebačke registracijske oznake kojim je iz smjera Gospića upravljao 56-godišnjak iz Zagreba.

Vozač motocikla i 56-godišnja putnica na motociklu teško su ozlijeđeni i prebačeni na daljnje liječenje u KBC Zagreb.

Vozač osobnog automobila je uhićen, te će biti predan pritvorskom nadzorniku

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je ukupno 131 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Trnovačkom Novoselu (2.66 g/kg) – osoba koja je prouzročila prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Senja, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

PULS/L. O.