Zadnjih dana  učestalo kršenje prometnih propisa  u okolici Otočca. Policajci su zaustavili 26-godišnjaka iz Otočca koji je upravljao osobnim automobilom pulske registracijske oznake prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita). S obzirom da je riječ o  recidivisti u činjenju prometnih prekršaja, on je uhićen, doveden uz optužni prijedlog nadležnom sudu i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.500 kuna. 

Bez položenog vozačkog ispita osobnim automobilom je upravljao i 42-godišnjak iz Sinca kojeg su policijski službenici zaustavili u mjestu Varoš, te je isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

U Podumu su policajci zaustavili 30-godišnjaka iz Zalužnice koji je upravljao osobnim automobilom bez registarskih pločica a koji automobil je 2. ožujka 2021. godine isključen iz prometa zbog tehničke neispravnosti.

U Prozoru je zaustavljen traktor gospićke registracijske oznake s prikolicom bez registracijske oznake, kojim je upravljao 25-godišnjak iz Prozora. U prikolici je prevozio pet  prostornih metara bukovih drva za koja nije posjedovao važeću popratnicu. 
 
Protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom sudu.

L.O.