Sve više prometnih nesreća, žestoki fajt u Novalji

1

Ako je suditi po dnevnom izvješću PU ličko-senjske  protekla 24 sata (12./13. srpnja) bila su u znaku  deset prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Dogodile su se tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Novalje. U njima su tri osobe teško, te tri osobe lakše ozlijeđene.

Oglas

Na državnoj cesti broj 1 u mjestu Rudanovac, Općina Plitvička Jezera, jučer u 9.34 h dogodila se prometna nesreća kada je 57-godišnjak iz Drežnik Grada, upravljajući mopedom karlovačke registracijske oznake, iz smjera Prijeboja u smjeru Korenice, iz za sada neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad mopedom i sletio u lijevo van kolnika, uslijed čega je teško ozlijeđen.

Jučer u 22. 30 sati na državnoj cesti broj 50, u mjestu Sveti Rok, Općina Lovinac, dogodila se prometna nesreća kada se je 32-godišnjak iz Zadra upravljajući teretnim vozilom zagrebačke registracijske oznake, uključivao u promet s parkirališta i nije propustio sva vozila, te je u njegovu lijevu bočnu stranu udario osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je iz smjera Gračaca u smjeru Gospića upravljao 26-godišnjak iz Gospića. U prometnoj nesreći ozlijeđeni su vozač i putnici iz sobnog automobila, i to 24-godišnji putnik teško, a vozač i 30-godišnji putnik lakše. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (3), Novalje (3) i Senja (1).

Čini se da pojačani dolazak turista na područje Novalje redovno rezultira i pojačanim angažmanom policije. Ovoga puta nisu u pitanju provale i krađe (barem nisu evidentirane), ali je zabilježeno  narušavanja javnog reda i mira počinjena žestokom  tučnjavom na području Novalje, te svađom i vikom na području Otočca.

PULS/L. O.