U protekla 24 sata (5./6. srpnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, četiri prometne nesreće, dva narušavanja javnog reda i mira i dva prekršaja na moru.

Na plaži Zrće u Novalji je jučer nepoznati počinitelj ukrao torbu u kojoj su bili mobiteli, osobni dokumenti i novac, u vlasništvu tri češke državljanke.
S obzirom da se zbog povećanog broja građana na turističkim destinacijama ove policijske uprave i tijekom ove turističke sezone može očekivati porast tzv. „turističkog kriminaliteta“, a posebno kaznenih djela krađa, u čemu uvelike pogoduje nepažnja i nesmotrenost vlasnika koji stvari ostavljaju bez nadzora na plažama, u kafićima i drugim javnim mjestima. Neki u Hrvatsku oćito ne dolaze zbog turizma, nego li „poslom“.

Evidentirana je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Novalje. U njoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice, Karlobaga i Novalje.
Narušavanja javnog reda i mira počinjena su na području Gospića, tučnjavom i držanjem životinja bez nadzora. Još nema službenih podataka jeli spomenuta tučnjava imala poveznicu s pucnjavom koje se noćas oko 1 dogodila u centru Gospića, jer toga podatka nema u službenom PU izvješću.
Policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske jučer su u akvatoriju kod rta Dolin i rta Glavina, otok Rab, u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale) zatekli 48-godišnjeg češkog i 19-godišnjeg slovenskog državljanina, kojima su zbog utvrđenih prekršaja izdani prekršajni nalozi.

PULS/L. O.