Svečana dodjela oznake ”Hrvatski otočni proizvod”

Novalja – U prepunoj kongresnoj dvorani hotela Olympia u Vodicama održana je svečana dodjela oznake ”Hrvatski otočni proizvod” 2011.

Ovo cijenjeno priznanje u svom radu iz Novalje su dobili:
Krunoslav Vidas, vl. OPG ”Vidas” za Paški sir i ekstra djevičansko maslinovo ulje, Tereza Vidas- Puhalović, vl. OPG ”Tereza Vidas-Puhalović” za Oplemenjeni paški sir s orašastim i/ili sušenim voćem te Obrt ”Pekarnica Mahulja” vl. Dijano i Emanuel Trcol za proizvod Novaljski makaruni na iglu

Nastavak ispod oglasa

Priznanja je dodjelio državni tajnik za otočni i priobalni razvoj – gosp. Josip Borić. Državni tajnik je čestitao svim proizvođačima dobitnicima oznake HOP te ih pozvao da i dalje napreduju u svojoj proizvodnji.

”Cilj projekta je pozicioniranje kvalitetnih proizvoda na domaćem i stranom tržištu. Inovativnost i kvaliteta proizvoda je snaga s čim HOP želi konkurirati u današnjoj globalizaciji i zato je krajnji cilj da hrvatski otočni proizvodi dobiju svoje mjesto u hotelima sa 5 zvjezdica te u trgovinama i restoranima visoke kvalitete”, rekao je državi tajnik ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Također je naglašeno da će svi dobitnici dobiti mogućnost da svoje proizvode prodaju i oglašavaju  u prostoru koje je dodijelilo Ministarstvo u centru Zagreba – na trgu bana Josipa Jelačića.

Svečanost se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva mora prometa i infrastrukture.

Uz već spomenutog državnog tajnika Borića, svečanosti su prisustvovali župan Šibensko-kninske županije g. Goran Pauk, savjetnik župana za gospodarstvo Ličko-senjske županije g. Dražen Peranić, gradonačelnica Vodica gđa. Branka Juričev Martinčev, saborski zastupnik g. Ante Kulušić, gradonačelnici i načelnici otočnih gradova i općina te brojni proizvođači.

K.B.