Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novalje

Danas je u hotelu „Liberty“ svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Novalje obilježen Dan grada Novalje, Antonja.

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Novalje otvorila je predsjednica Gradskog vijeća Vesna Šonje Allena izloživši mnogobrojne projekte, a jedan od najznačajnijih je Aglomeracija u vrijednosti od 255.000,000.00 kuna.

Nastavak ispod oglasa

Ovogodišnju svečanost svojim dolaskom uveličao je velik broj uzvanika: saborski zastupnik dr. Marko Vučetić, župan Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović, gradonačelnik Grada Senja Sanjin Rukavina, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Gospića  Karlo Starčević, gradonačelnik Grada Otočca Stjepan Kostelac, načelnik općine Plitvička Jezera Ante Kovač, načelnik općine Kolana Marin Pernjak, načelnik općine Povljana Ivo Pogorilić te mnogobrojni prijatelji Grada Novalje.

U ime otočkih čelnika ove godine okupljenima se obratio načelnik općine Kolan, Marin Penjak, koji je poželio Gradu Novalji da nastavi svoj daljnji razvoj, te da svi skupa na otoku kroz lokalne samouprave zajedničkim snagama nastavimo razvoj otoka Paga u cjelini.

Okupljenima se obratio i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović, pozvavši na zajedništvo i slogu. Čestitao je gradonačelniku Novalje Anti Dabi na uspješnom radu te napomenu da će Županija biti partner svima, da će težiti boljitku svake općine i grada bez obzira na protekle političke turbulencije.

-Iza nas su izbori, pozivam sve da političku boju dresa ostavimo u ormaru i navučemo dres Ličko-senjske županije te da težimo boljem svake općine, grada i županije u cjelini, pa i Hrvatske. Ovaj Velebit nas ne razdvaja, nego nas spaja, kazao je župan Milinović.

Domaćin, gradonačelnik Novalje Ante Dabo, pozdravio je sve nazočne, te se u uvodnom dijelu zahvalio svim političkim akterima na mirnoj i korektnoj kampanji. Osvrnuo se na netom završeni izbore koji su  donijeli su mir i stabilnosti u gradu. Izvijestio je nazočne o realiziranim projektima i naveo buduće programe i projekte koje će realizirati u ovom mandatu.  

U svom govoru osvrnuo se na gospodarski i financijski  uspješnu godinu sa preko 50 milijuna kuna ostvarenih prihoda, sa  rekordnih 220.000,00 turističkih dolazaka, te preko 1.430.000,00 noćenja što je povećanje od 5% odnosno 6% te se time Novalja svrstava u sam vrh turističkih destinacije RH prema ostvarenom turističkom prometu.

Pozdravio je čelnike ostalih općina na otoku te naglasio da želi zajedno nastaviti raditi na ukupnom razvoju našeg otoka, otok je daleko jači nego što smo mi pojedinačno.

Dabo se zahvalio se županu, dr. Darku Milinoviću i suradnicima na dolasku te naglasio da vjeruje da će se sve različitosti u županiji tretirati kao strateške prednosti, te da će sve različite stavove rješavati u konstruktivnom dijalogu, međusobno se uvažavajući i poštujući. Zahvalio se i svim suradnicima, gradskim službama, gospodarstvenicima na podršci i postignutim rezultatima, pozvao sve na zajednički i dijalog i rad za ukupan razvoj i boljitak našega grada.

Na kraju zaželio je svim Antonama, Antonijama,  Antima i Tonijima  sretan imendan.
Na kraju svečane sjednice uručena su javna priznanja:

Robert Peranić, nagrada Grada Novalje za životno djelo za značajni doprinos u obrani otoka Paga i stvaranju moderne i cjelovite republike Hrvatske.

Dr. Margareta Palčić, plaketa Grada Novalje za dugogodišnji humani rad i doprinos na unapređenju zdravstvene zaštite na području Grada Novalje

Marija Zeneral Miljković, plaketa Grada Novalje za dugogodišnji pedagoški rad i doprinos u području predškolskog odgoja u  dječjem vrtiću „Carić“ Novalja.

Galerija „Era“, plaketa za uspješnih 30 godina obavljanja galerijske djelatnosti i doprinosa kulturnoj i turističkoj ponudi Grada Novalje.

Prof.Milena Čemeljić, zahvalnica Grada Novalje  za predanost
u pedagoškom radu i razvoju srednjoškolskog obrazovanja otoka Paga.

Dr. Željko Zubović, zahvalnica Grada Novalje za dugogodišnji
doprinos u promicanju tradicijskih i kulturnih vrijednosti Grada Novalje

Glazbeni dio Sjednice upotpunili su gosti iz Ukrajine, Narodni ansambl pjesme i plesa Lavovskog Nacionalnog Sveučilišta „Ivana Franka“ i učenici glazbene škole „Mirković“ Ante Šupraha i Roko Šupraha.

L.O.