Bez obzira na uređenost i opremljenost interijera u kojima se diljem RH održavaju sjednice, Gradsko vijeće grada Senja može se podičiti zacijelo najoriginalnijim od svih. Zadnja svečana sjednica održana povodom Dana Grada Senja okupila je uzvanike i domaćine u tvrđavi Nehaj. Ovaj simbol Senja i ozračje u kojemu se slavi blagdan Svetog Jurja ugodno su iznenadili uzvanike, među kojima župana Milana Kolića, njegovog zamjenika Sanjina Rukavinu, zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba Vesnu Kusin, zamjenika župana zagrebačke županije Damira Tomljenovića, kao i brojne gradonačelnike i načelnike općina Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije. Bili su tu i prijatelji Grada Senja iz gradova Kőszeg ( Mađarska), Senec, (Slovačka) i Wieluń (Poljska), kao i gradonačelnici gradova prijatelja u Republici Hrvatskoj, gradova Vrbovca i Jastrebarskog.
U ovako svečarskom ozračju, uz mnoštvo uzvanika i prijatelja Senja, uručena su javna priznanja i pohvalnice najzaslužnijim ustanovama i pojedincima. U znak javnog priznanja za osobite uspjehe i ostvarenja, te zasluge u radu, povelja Grada Senja dodijeljena je Dragi Metlikovec, za dugogodišnji i nesebičan rad u župnom Caritasu. Priznanje je dodijeljeno i OPG-u Anić, vlasništvo Perice Anića, za njegov dugogodišnji rad i poticaj za daljnji razvoj i obogaćivanje ponude Krasna i Senja. Senjani su se zahvalili i msgr. dr.sc. Richardu Pavliću, župniku i kanoniku senjskom, za dugogodišnji rad i trud u dekanatu, obogaćivanje duhovnog života u gradu Senju. Nagradu Grada Senja pripala je Vinku Glavičiću i Žarku Ježiću čija je 80 puta darovana krv svijetli primjer humanosti i čovjekoljublja. Jelena Hrdalo nagrađena je za 55 godina kontinuiranog bavljenja i promicanja glazbeno-amaterskog stvaralaštva.
Mons. dr. Mile Bogović, umirovljeni biskup gospićko-senjski, proglašen je počasnim građaninom Senja. Kao neumorni povjesničar dr. Bogović je stekao ovu laskavu titulu zbog istraživanja i prezentiranja izvornih podataka crkvene prošlosti grada Senja. Tako je drevna i slavna tvrđava Nehaj opet bila spoj prošlosti i današnjice, potka u pripovijesti koja se i danas piše.

M. S.