Svečana sjednica i dodjela priznanja

    GOSPIĆ –  Povodom Dana Grada Gospića u kinu „Korzo“ održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića. Osim domaćina gradonalenika Milana Kolića i predsjednika Gradskog vijeća Petra Radoševića na svečanosti su bili saborski zastupnik dr. Darko Milinović, predsjednica zaklade «Hrvatska bez mina» Đurđa Adslešić, župan Milan Jurković s najbližim suradnicima, predsjednik Županijske skupštine Petar Krmpotić, gradonačelnici Rovinja i Vrgorca Giovanni Sponza i Borislav Matković  i predstavnici  gradova i općina s područja Ličko-senjske županije.  Predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević istaknuo je kako je rad Gradskog vijeća javan i legitiman, u skladu sa svim zakonima RH.

 – U ovom mandatu Gradskoj  vijeće kroz tri godine održalo 29 sjednica, donijelo na stotine akata i uvijek pomno provodilo zakone RH. Ulazak u EU neće riješiti naše probleme, rješavat ćemo ih sami, kao i do sada. Držimo se one stare poslovice:»Kada želite nešto riješiti često ili gotovo uvijek to morate činiti sami! rekao je Radošević. Gradonačelnik Milan Kolić naveo  je niz uspjeha na ove gradske uprave.

Nastavak ispod oglasa

 – Gradilo se i gradi i unatoč recesiji  pa smo uspjeli zadržati razinu i dinamiku provedbe projekata.  U poslovnoj zoni zaživjeli su pogoni tvrtki «Likasvjetlo» i «Tušak». Nedavno je završena jedna od najvećih novijih investicija u RH,  tvornica kalcitnih punila slovenske tvornice «Calcit» vrijedne 150 mil. kuna. Sve ovo znači nova radna mjesta i stvaranje novih dobara. Bilježimo i sve bolje rezultate u turizmu pa je broj dolazaka turista u prvom polugodištu veći za 6.5 posto, a broj noćenja za 12.3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Nastojali smo i uspjeli ostvariti pomake i ulaganja u infrastrukturu, društvene djelatnosti, odgoj i obrazovanje… Naša OŠ dr.»Jure Turić» jedina je škola u našoj županija koja ima jednosmjensku nastavu i osigurane sadržaje za produljeni boravak učenika. Ističem da smo izradili i projekt rekonstrukcije pročistača otpadnih voda, dok će se samom zahvatu pristupiti ove godine, ističe  gradonačelnik Kolić.

    Župan Milan Jurković je  uz  čestitke kazao kako Gospić danas vidi kao moderan grad, te kako je  uvjeren da će projekt turističkog centra «Sveto brdo» označiti prosperitet Općine Lovinac, ali i cijele Ličko-senjske županije. Kazao je kako je ovo njegov zadnji mandat na mjestu župana zbog odlaska u Hrvatski sabor. Saborski zastupnik dr. Darko Milinović govorio je o Gospiću kao modernom regionalnom centru.

– Svaki  dobronamjerni putnik i namjernik prolazeći Gospićem uvijek može vidjeti nove pomake, nove zgrade, uređene ulice i trgove, kvalitetnu infrastrukturu… Gospić je bio luč koja je obasjavala Hrvatsku i nepokolebljivo se stavio u obranu Domovine. Danas je unatoč teškoćama Gospić grad ustrajnih ljudi koji bez obzira na boje političkog dresa želi dati svoj doprinos za ukupni boljitak unatoč recesiji. Tako je Gospić u ovoj krizi prošao nešto manje «okrznut» nego li drugi gradovi. Tako je ovih dana u Gospiću najmanja nezaposlenost u njegovoj povijesti. Tome u prilog idu brojni projekt koji su se realizirali ili će uskoro biti realizirani. Veliku potporu tim rezultatima daju naši poduzetnici i njima čestitam na ustrajnosti i radu, rekao je saborski zastupnik dr. Milinović. Povodom jučerašnje svečanosti Gradsko vijeće dodijelio je priznanja uglednom kirurgu dr. sc. Mati Majeroviću, Caritasu Gospićko-senjske biskupije, ŽKK»Gospić-Croatia osiguranje», Tomislavu Premužu iz Hrvatskih pošta i Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u RH. Prije svečane sjednice položeni su vijenci na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i podno biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

                                                                                 L. O.