Program povodom obilježavanja Dana općine Lovinac započeo je u petak 2. kolovoza svetom misom u crkvi Sv. Mihovila, zatim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod biste dr. Franje Tuđmana. Nakon toga uslijedilo je svečano otvaranje dječjeg vrtića „Mali medo“. Nazočnima se obratila ravnateljica Marijana Vrkljan, a vrpcu je presjekao načelnik Ivan Miletić. Vrtić može primiti 22 djece mješovite dobne skupine, a cijena vrtića je 400 kn za jedno dijete, 200 kn za drugo i besplatno za svako slijedeće. Sva djeca su dobila poklone, te su se igrali i zabavljali u prostorijama vrtića. 

Nakon otvaranja vrtića, uslijedila je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lovinac koju je otvorio predsjednik općinskog vijeća Josip Vrkljan. Načelnik je u svom govoru istaknuo kako je osim otvaranja vrtića, kao jedne od niza  demografskih mjera, donio odluku o povećanju novčane naknade za novorođenče s 3 000 kn na 10 000 kuna. 

Svečanoj sjednici prisustvovao je i počasni građanin Općine Lovinac, general Mladen Markač koji se obratio nazočnima, saborski zastupnik Martin Baričević i izaslanica župana, Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Ureda za gospodarstvo Ličko – senjske županije. 

Nakon domjenka, uslijedila je zabava uz „Duo Romansa“.

Subota je bila rezervirana za djecu, KIC Lovinac je organizirao kreativnu radionicu i predstavu za djecu „Eko jeka i čarobna planeta“ što je privuklo zaista velik broj djece. 

VIS „Svjetlo“ održao je koncert u nedjelju u maloj dvorani KIC-a. VIS „Svjetlo“ čine mlade djevojke koje redovno animiraju svete mise i održavaju prigodne koncerte. 

A.M./L.O.