Šverc migranata-dopunska djelatnost mladog policajca

Foto:MUP

Prije dva dana pisali smo o migrantu što su ga policajci zatekli uz cestu na vrhu Ljubova. Tada se nije moglo niti pretpostaviti da je iznemogli čovjek zapravo čekao prijevoz. Policajci su odmah pozvali hitnu pomoć jer je nesretnik bio nadomak kolapsa. Gospićka je policija istoga dana zaustavila jedan kombi koji im se činio sumnjiv. Mlađahni je vozač pomalo prpošno pokazao policijsku značku kolegama, dodajući kako radi u PU zagrebačkoj.

Bez obzira na značku njegove kolege policajci su pogledali kroz staklo kombija i u njemu spazili grupicu migranata. Budući su mogranti povezani mobitelima dojavljivali su vozaču gdje će ih ukrcati u kombi. Epilog priče je sasvim očekivan. Kolega policajac je priveden, odmah je suspendiran s dužnosti pa je vrlo kratkom vremenu postao „bivši kolega policajac“.

Nastavak ispod oglasa

Možda je ova priča indikativna i po tome što na određeni način pokazuje kako se policija uz redovan posao mora baviti još nečim kako bi povećali svoj standard. Samo što je policajac iz Zagreba našao krivu dopunsku djelatnost.

M. S.