Povodom dana Svih svetih  središnju sv. misu  u kapeli na gradskom groblju Sv. Marije Magdalene u Gospiću predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s kancelarom i tajnikom Mišelom Grgurićem te gospićkim župnikom i rektorom katedrale Mariom Vazgečem.

Biskup je na početku propovijedi istaknuo da na ovu svetkovinu „slavimo sve ljude koji su na zemlji živjeli svetim kršćanskim životom a sada pripadaju slavnoj Crkvi u nebu. Svi oni nisu upisani u katalog svetaca jer ih Crkva nije službeno proglasila svetima, iako su bili uzornog svetog života i donijeli našoj zemlji puno Božjeg blagoslova. Mnoge od tih osoba pokopane su i na našim grobljima. Ovaj dan povezuje nas s njima. Neki uživaju Božju slavu, a neki su na putu čišćenja od svake ljage grijeha, jer osoba mora biti posve čista bez ijedne mrlje da bi ušla u suživot s Bogom.“ 

Potom je naglasio potrebu razgovora s pokojnima jer je ovo  dan posebnog kontakta s njima, ali danas  je posebno važno slušati što oni govore nama. Budimo pozorni na ono što nam žele reći. Mi njima nemamo više što reći, izuzev za njih moliti, ako su na putu čišćenja da taj put što kraće traje. Zemaljski život naših pokojnih završio je i oni više ne trebaju naših savjeta, međutim, žele nama dati savjete jer imaju iskustva kojih mi još nemamo. Važno je, ne samo danas, stati pred grob naših pokojnih, moliti za njih i slušati ih.

L.O.