Sveti Nikola pohodio je danas Lipovlje kod Otočca

Područna škola u Lipovlju pored Otočca broji svega petero učenika. Ovu malu ekipu posjetili su povodom blagdana Svetog Nikole čestitari koji su vezani uz ovaj kraj i malu školu. Jelena Benčić podrijetlom je iz Prozora, ali  živi u Lipovlju. Humanitarnim radom bavi se već godinama kroz udrugu „Dobra volja“ iz Zagreba. Današnji posjet ovoj malenoj školi individualne je naravi.

-Žao mi je da ovu malenu školu gotovo nitko ne posjećuje u vrijeme blagdana. Danas je škola bila puna. Osim učenika tu su bila djeca iz Lipovlja koja će uskoro krenuti u školu, ukupno 14 djece i njihovi roditelji. Divno je bilo gledati radost djece kada su vidjeli i dobili darove. Današnje darivanje bilo je individualne naravi, a  priredili su je ljudi koji su nekada išli u Lipovlju u školu: Mladen Cvitković-Majstorina, Jasna Posavec i Božica Dujmović. Divna gesta za svaku pohvalu, rekla nam je Jelena Benčić.

Nastavak ispod oglasa

Darovita djeca zahvalila su se odraslima na lijepoj gesti prigodnim programom. Petero ih je, ali u tome ne zaostaju za svojim vršnjacima iz većih sredina. Zanimljivo je ili indikativno kako Lipovlje obilaze predstavnici nekih (ali ne svih) političkih opcija i to samo uoči izbora!

M.S.