Sveti Nikola posjetio Lipovlje i Crno Jezero

0

Sreća je da aktualna pandemija COVID-19 nije naštetila Svetom Nikoli. Iz mnogih sredina stižu nam informacije po kojima je i ovo turbulentno vrijeme zaštitnik djece smogao snage i našao vremena da bi pohodio djecu i darovao ih. Tako je danas bilo u Lipovlju pored Otočca.

U tamošnjoj osnovnoj školi darove je dobilo 13 djece predškolskog i školskog uzrasta. Ovu divnu priču pokrenula je lipovljanka Jelena Benčić, a u pomoć s donacijama su došli i Mladen Cvitković-Majstorina i Božica apartmani iz Ličkog Lešća. Kako to obično biva u otočkom zaleđu „Katica za sve“ bio je poznati humanist, vjeroučitelj Berislav Kostelac. Jelena Benčić nam je ovom prigodom izrazila radost učinjenim, ali i malo nostalgije.

Oglas

-Pokloni stižu osobno od mene, Majstorine i apartmana Božica. Mi smo bivši učenici ove škole i nastojimo svake godine obradovati tu djecu koja idu u školu, ali i koja ne idu. To je najmanje što možemo učiniti za svoju školu i svoje selo. Ili da parafraziram: Bivši učenici iz Lipovlja daruju sadašnje, rekla nam je Jelena Benčić.

Sveti Nikola je pročitao pismo djeci, a potom posjetio mališane u Crnom Jezeru.

L.O.