Sveti Nikola proslavljen u brinjskom kraju

Jučer je u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Brinju prigodno je obilježen blagdan svetog Nikole. Sv. Nikola glavom i bradom posjetio je župnu crkvu u Brinju i oduševljenoj djeci podijelio mnoštvo darova.

Darovi su podijeljeni djeci s područja Brinja, uzrasta od 2 godine pa do polaska u školu, polaznicima Dječjeg vrtića „Tratinčica“ te učenicima od I. do IV. razreda osnovne škole. U iščekivanju dolaska svetog Nikole dječici se obratio brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić, a i sama djeca su bila vrijedna te priredila prigodni program s kojim su dočekali dolazak sv. Nikole. Osim najmlađe dječice iz dječjeg vrtića „Tratinčica“ koja su izvela prigodne recitacije, osnovnoškolci  su pod budnim okom svojih učiteljica pokazali umijeće recitiranja, glume i pjevanja.

Prigodnom programu u župnoj crkvi Uznesenja BDM, uz ravnateljicu OŠ Luka Perković Mariju Vičić i ravnateljicu DV Tratinčica Ružicu Perković, nazočio je i pročelnik Općine Brinje Marijan Bardiovski.

Blagdan svetog Nikole obilježen je i u ostalim župama brinjskoga kraja. Tako su u Križpolju darovi za djecu podijeljeni u područnoj školi u 11.30 sati, u Jezeranama u područnoj školi djeci su darovi podijeljeni u 11:30 sati, a u Stajnici je u 11 sati fra Jure Marčinković održao svetu misu u župnoj crkvi sv. Nikole prigodom koje su podijeljeni darovi za djecu s područja Stajnice.

Darove za djecu osigurala je Općina Brinje.

Ana Manjerović