Sveti Nikola u Lipovlju

0

Tradicionalno je Sveti Nikola i ove godine pohodio najmlađe u Lipovlju kod Otočca, a njegovi pomagači su danas posjetili tamošnju osnovnu školu i pri tom darivali učenike .
Predivan doček djece bio je ispred škole kada su zajedno s roditeljima, uz poneku pahulju snijega, dočekali čestitare. Poklone je primilo 15-ero djece, a uz poklone svatko od njih je dobio po jednu knjigu zbirku pjesama „Mom zavičaju“ od autorice Jelene Benčić. Djeca su bila sretna i vesela, što je zapravo blagodat velika kao sam blagdan Svetoga Nikole.
Njihova radost bila je najveća nagrada sponzorima ove lijepe akcije darivanja: Jeleni Benčić, Mladenu Cvitković –Majstorini i Božici Dujmović. Posebnost je u tome što su ovo troje čestitara i sponzora bivši učenici ove skromne škole, a to je zapravo privilegij što se ne zaboravlja. Ovo nije bila prva akcija koju oni provode jer nastoje svake godine za blagdane vratiti osmjeh djeci u ovoj maloj školi.
Ispred škole dogodilo se druženje s majkama koje su za ovu priliku donijele kolače i kavu tako da je druženje nastavljeno u veselom tonu kao i ispraćaj Jelene, Božice i Mladena s jednim velikim „hvala“!!!

L. O./B. K.