Svetište kojemu se divi cijeli svijet

Foto: Lj. Škrinjar

Po onome što nam je rekao upravitelj  svetišta Crkve hrvatskih mučenika u Udbini vlč. Josip Šimatović čini se kako je ovaj sakralni objekt sa svojim duhovnim značenjem sve više etabliran među vjernicima i posjetiteljima iz cijele Hrvatske, Europe i svijeta. Vlč. Šimatović ne voli s brojkama posjetitelja uspoređivati prošlu i ovu godinu.

-Gledajući samo mjesec kolovoz zamjetan je osjetni porast broja hodočasnika. Ovdje je puno ljudi bilo na Dan domovinske zahvalnosti, na Veliku Gospu, individualni posjetitelji i grupe evidentni su svakoga dana. Imali smo do sada samo u kolovozu  15 autobusa prepunih vjernika, još tri su najavljena za ovu subotu. Imali smo i veću skupinu Pakistanaca u pratnji vodiča. U našoj knjizi dojmova pisano je na većini svjetskih jezika, posebno su brojni bili hodočacnici iseljene Hrvatske. Cijele obitelji. Njihovi utisci su velebni, baš kao i ova crkva. Ovih dana ovdje su snimani i kadrovi za epizodu serijala HTV-a pod naslovom „Stanimo u Lici“ koja kreće s prikazivanjem ovoga rujna, ističe vlč. Šimatović.

Nastavak ispod oglasa

Uznapredovale su i pripreme za Dan hrvatskih mučenika koji će se ove godine obilježiti 8. rujna. Prelijepu Crkvu hrvatskih mučenika tada pohodi i do deset tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske i dijaspore.

M.S.