Središnje misno slavlje na blagdan Velike Gospe u Svetištu Gospe od Krasna,  zaštitnice Gospićko-senjske biskupije predslavi riječki nadbiskup i metropolit mons,. Ivan Devčić u suslavlju s gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, biskupom u miru Milom Bogovićem, upraviteljem svetišta vlč. Stipom Zebom i brojnim svećenicima. Misa je u 11 sati a liturgijskom glazbom će pratiti združeni zbor pod vodstvom Ivana Prpića . Popodnevnu misu u 16 sati predslavi ovogodišnji biskupijski mladomisnik vlč. Josipa Tomljanović. Večer uoči svetkovine križni put u 19 sati predvodi otočki župnik i dekan mons. mr. Tomislav Šporčić sa svojim župnim zborom a misu u 20 sati don Goran Antunović, župnik Rakovice i Plitvica.

Biskup Bogović na Veliku Gospu u Senju

Uznesenje BDM patron je istoimene župe i starog biskupskog središta Senja. Misu u 19 sati predslavi gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović u suslavlju  senjskog župnika preč. dr. Richarda Pavlića i svećenika Senjskog dekanata.

Biskup Križić na Veliku Gospu u Brinju

Uznesenje BDM patron je župe Brinje. Misu u 18 sati predvodi gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić u suslavlju  mjesnog župnika Peje Ivkića.

L.O./GSB