Vezano za situaciju koronavirusa, sedmi dan za redom nema novooboljelih osoba. 

Pristigli su rezultati 5 testiranja iz jučerašnjeg izvješća te su svi rezultati testiranja negativni.  U posljednja 24 h uzeta su dodatna 2 uzorka, rezultate istih očekujemo tijekom dana.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 1 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 298 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 145 osoba. 

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 81 osobom na području Ličko-senjske županije kojom prilikom je utvrđeno jedno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije. 

Zaprimljena je jedna dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prilikom provjere dojava je potvrđene (frizerski salon radio unatoč zabrani).

U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

L.O./SCŽLSŽ