Ne stišavaju se reakcije na izjavu Ante Franića da ne duguje  poreznoj upravi ništa. Dobili smo niz poziva i poruka koji nas uvjeravaju da Ante Franić, kako kažu laže te da duguje ogromna sredstva u državni proračun. Franić je u jednom razgovoru navodno izjavio da su tvrtke u njegovom vlasništvu likvidirane.  No, to ne znači da nema duga i da Franić želi na taj način izigrati državu, a pogotovo što je čelnik ni manje niti više nego Antikorupcijskog povjerenstva.. Neshvatljivo je da Franić na taj način želi “oprati” dug, a s druge strane držati predavanje o poštenju i moralu.

Institucije trebaju ispitati njegove ili poticanje njegove supruge. Jesu li namjenski korišteni? Ima li posla za DORH?!!     

Još više pažnje je zaokupilo priznanje Franića da prima poticaje od skoro 114.000,00 kuna, a istovremeno prema nekim navodima duguje državi ogroman iznos. Pitanje je prima li poticaje on ili supruga koja je evidentirana kao primatelj poticaja. Mnogi se pitaju kako su utrošeni ti poticaji i očekuju kontrolu nadležnih institucija. Ali činjenica je da je Franić javno rekao da nema duga i da je to potaklo ogromno zanimanje laže li Franić? Ako se ispostavi da laže neće mu biti nimalo ugodno. Ali brojni neimenovani izvori navode da to nije jedina laž Ante Franića. Vrijeme će pokazati..

V.I.